Predata peticija da naselje „C16“ bude „Zona 30“

249 0

Peticija da deo ulice „Crnovrških brigada“ postane „Zona 30“, predata je danas gradonačelniku Bora, Aleksandru Milikiću, Odeljenju za privredu i društvene delatnosti, Odeljenju za urbanizam, građevinske, komunalne i stambene poslove, Odeljenju za inspekcijske poslove, Savetu za bezbednost saobraćaja, i JP za stambene usluge kao upravljaču puta na teritoriji grada.

Peticiju je potpisalo 110 meštana naselja „C16“ u saradnji sa Udruženjem „Sigurne staze“. Zbog blizine dečjeg igrališta putu, meštani ovog naselja zahtevaju od nadležnih da se postavi znak opasnosti „Deca na putu“, kao i prepreku „ležeći policajac“, koji su nekada bili postavljeni.

Formiranjem ove zone dobila bi se multifunkcionalnost. Omogućili bi deci da voze bicikl, smanjenjem brzine smanjila bi se buka i emisija štetnih gasova, i što je najbitnije, smanjenjem brzine smanjuje se broj i posledice saobraćajnih nezgoda, rekao je za Ist Media, Igor Velić master inženjer saobraćaja.

Peticija je pokrenuta u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo, koju realizuje Beogradska otvorena škola uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X