Hronika

Predata peticija da naselje “C16” bude “Zona 30”

Peticija da deo ulice „Crnovrških brigada“ postane „Zona 30“, predata je danas gradonačelniku Bora, Aleksandru Milikiću, Odeljenju za privredu i društvene delatnosti, Odeljenju za urbanizam, građevinske, komunalne i stambene poslove, Odeljenju za inspekcijske poslove, Savetu za bezbednost saobraćaja, i JP za stambene usluge kao upravljaču puta na teritoriji grada.

Peticiju je potpisalo 110 meštana naselja „C16“ u saradnji sa Udruženjem „Sigurne staze“. Zbog blizine dečjeg igrališta putu, meštani ovog naselja zahtevaju od nadležnih da se postavi znak opasnosti „Deca na putu“, kao i prepreku „ležeći policajac“, koji su nekada bili postavljeni.

Formiranjem ove zone dobila bi se multifunkcionalnost. Omogućili bi deci da voze bicikl, smanjenjem brzine smanjila bi se buka i emisija štetnih gasova, i što je najbitnije, smanjenjem brzine smanjuje se broj i posledice saobraćajnih nezgoda, rekao je za Ist Media, Igor Velić master inženjer saobraćaja.

Peticija je pokrenuta u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo, koju realizuje Beogradska otvorena škola uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ubijen osumnjičen za dvostruko ubistvo kod Majdanpeka

Ist Media

Dvoje mrtvih i jedan ranjen u pucnjavi u selu kod Majdanpeka. Traje potraga za osumnjičenim

Ist Media

Ubistvo kod Majdanpeka? Policija ćuti, tabloidi spekulišu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X