Politika

Poslanik SNS Adrijana Pupovac: Insistiraću na ekologiji, putu Vožd Karađorđe i razvoju turizma

BOR, (IST Media) – Adrijana Pupovac (1984), master ekonomista i direktorka Samačkog smeštaja u Boru, predstavljaće grad u novom sazivu Skupštine Republike Srbije koja je konstituisana juče.

Ona je u parlament ušla kao kandidat sa liste Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić “Za našu decu”, a bila je predložena od strane gradskog odbora SNS.

Za istmedia.rs Adrijana Pupovac kaže da će jedan od prioriteta njenog angažovanja u Skupštini Srbije biti poboljšanje ekološke situacije u Boru.
Pored dogovora sa državom, Zijđin će što pre morati da uloži u izgradnju nove tehnologije kako bi se zaustavilo zagađenje. Kada je reč o borskim selima, insistiraću na rekultivaciji i revitalizaciji poljoprivrednog zemljišta i to izradom katastra oštećenog poljoprivrednog zemljista, izradi prostornog plana kojim bi se definisala buduća namena poljoprivrednog zemljišta, kao i selekciji poljoprivrednih kultura koje se mogu gajiti u postojećim ekonomskim uslovima, kaže Adrijana Pupovac.
Adrijana Pupovac i Mladen Boskovic
Bošković i Pupovac u skupštinskoj klupi

Ona dodaje i da će tokom mandata insistirati na regionalnim projektima, kao što su izrada projektne dokumentacije puta “Vožd Karađorđe” koji će spojiti Bor sa centralnom Srbiji, na železničkom povezivanju i sanaciji industrijske pruge Bor – Prahovo pristanište, ali i na novoj pruzi dužine 22 kilometara do “koridora 4” u Vidinu.

Jedan od prioriteta njenog delovanja biće, kako kaže, revidiranje Regionalnog projekta za vodosnabdevanje “Bogovina” kojim se predviđa izgradnja akumulacije, i u okviru toga sagledavanje mogućnosti izrade sistema za navodnjavanje.

Sa kolegom poslanikom SNS iz Negotina Mladenom Boškovićem (1987), insistiraće na nastavku aktivnosti izrade Projektno planske dokumentacije za putni pravac kao deo Master plana EU – Veliko Gradiste, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin(turistička ruta) i na formiranju Regionalne turisticke organizacije za zajedničku promociju i ponudu Istočne Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Dimnim bombama i transparentima, opozicija blokirala rad sednice SO Majdanpek

Ist Media

Marković: Državna revizorska institucija otkrila nezakonitosti u poslovanju Toplane

Ist Media

Kompletan spisak kandidata za poslanike: Ko se sve nalazi na listi „Srbija protiv nasilja“?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X