Društvo

Političke stranke u Boru podnele krivičnu prijavu protiv zagađivača

BOR, (IST Media) Narodna stranka i predsednici odborničkih grupa sa liste “Mi ili oni-ujedinjeni za Bor” podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru krivičnu prijavu protiv odgovornih za prekomerno zagađenje u gradu, saopšteno je danas.

Nadali smo se da će odgovorni preduzeti korake u cilju rešavanja problema aerozagađenja i da podnošenje krivične prijave nije potrebno, ali je očigledno da apeli nisu urodili plodom, i da odgovorni, i pored obećanja, nisu ozbiljno shvatili ni proteste građana, ni pozivanja da se spreči trovanje Borana, navodi se u saopštenju.

Ova odbornička grupa zaključuje da je umesto rešavanja zagađenja gradonačelnik Aleksandar Milikić pokrenuo “akciju” zamagljivanja problema koji je stalan i koji mora urgentno biti rešen, te da javna rasprava ne može zameniti osnovnu odgovornost.

Podseća se i da Republički inspektor ne radi svoj posao i pored insistiranja da pokrene pitanje zagađenja.

Krivična prijava podneta je za delo Zagađenje životne sredine i krivično delo nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X