Podnošenje zahteva za povraćaj PDV-a na bebi opremu

839 0

SRBIJA (IST Media, Beta) Poreska uprava objavila je da se do 17. februara mogu podneti zahtevi za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.

 

majdanpek bebaZahtevi se mogu podneti nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva. Zahtev mogu predati roditelji ili staratelji dece do dve godine, a uz obrazac koji popunjavaju i podnose filijali Poreske uprave u mestu prebivališta trebalo bi da dostave i fiskalne račune i njihove fotokopije.

 

Pravo na refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe može se ostvariti do iznosa od 73.847,52 dinara.

 

Da bi se ostvarilo pravo, uslov je da je ukupan neto prihod roditelja, odnosno staratelja bebe u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, ostvaren u iznosu manjem od 1.012.766 dinara.

 

Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez na imovinu u skladu sa propisima kojima se uređuju porezi na imovinu manja od 24.686.171 dinara.

 

PDV je moguće povratiti na kupovno mleko za odojčad, kašice, krevetiće, kolica, stolice za hranjenje, auto-sedišta i pelene.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X