DruštvoKnjaževac

Počeli pripremni radovi PUTA ZAJEČAR – KNJAŽEVAC. Kraj radova za 18 meseci

put zajecar knjazevac 112

ZAJEČAR, KNJAŽEVAC (IST Media, foto istmedia) Za najkasnije 18 meseci trebalo bi da budu završeni radovi na deonici od 24,3 kilometra puta Zaječar – Knjaževac koji se finansiraju sredstavima Evropske banke  za obnovu i razvoj (EBRD).

Ovih dana uočeni su geometri koji obeležavaju državni put I B reda broj 35, deonica Zaječar 5 – Knjaževac 1 (Trgovište), inače jedne od najnekvalitetnijih putnih pravaca u Srbiji.

U JP “Putevi Srbije”, rečeno je za IST Media da se uređenje obavlja u okviru projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Izvođač radova po raspisanom tenderu pripalo je preduzeću „Integral inženjering” iz Laktaša (BIH), koji je ponudio nižu cenu od firme Strabag. Ponuđena cena iznosi 12,484 miliona evra (bez PDV) a potpisivanje ugovora se očekuje do kraja juna.

put zajecar knjazevac 11
Država meštanima desetine sela decenijama bila maćeha (selo Vratarnica)

Kako nam je rečeno u opširnom odgovoru JP “Putevi Srbije”, radovi obuhvataju izradu kolovoza puta, kružnog toka, pešačkih staza, BUS stajališta, pristupnih puteva i odmorišta, zatim radove na objektima: mostovima, novim i postojećim zidovima i cevastim i pločastim propustima, uređenje putnog pojasa i postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta.

Inače, Integral inženjering je registrovana u rodnom mestu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a bosanski mediji navode da ima bliske veze sa tom firmom o čemu možete čitati OVDE.

Kako je pisao bosanskohercegovački Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), uspon Integral inženjeringa počeo je nakon dolaska na vlast Milorada Dodika, 1998. godine. Dodik je tada postao premijer, a danas je član Predsedništva BiH.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X