Politika

Počela sednica Skupštine Grada Bora – ispred zrgade protest građana zbog poskupljenja komunalija

protest skupstina bor poskupljenje 1

 

 

Četrnaesta sednica Skupštine Grada Bora počela je danas, a ispred zgrade Skupštine okupili su se građani koji su pištaljkama i uzvicima negodovanja izrazili protest zbog najavljenog poskupljenja komunalnih usluga za 30 procenata.

Kako su nam rekli okupljeni, smatraju da nije reč o poskupljenju, već da je to “čisto bahaćenje”, a gradonačelnik Bora je ocenio da je protest “politički hepening”.

Članovi Veća poskupljenje su ranije obrazložili činjenicom da, recimo, Toplana nije menjala cene svojih usluga od 2019. godine, a da su u međuvremenu povećane cene struje i ostalih troškova.

Ispred zgrade Skupštine prisutni su i pripadnici  policije.

Na samom početku sednice, Odbornici većine odbili su predlog odbornika udruženja Borci za Bor Dalibora Jovića, koji je tražio da se u dnevni red uvrsti predlog o kupovini ležećih i sedećih kolica za Opštu bolnicu Bor i Dom zdravlja, zatim za postavljanje podzemnih kanti za smeće i nabavku mašine za kopanje grobnih mesta i prevoz pokojnika.

Na dnevnom redu današnje sednice više je od 60 tačaka, među kojima je i predlog o povećanju cena komunalnih usluga za 30 procenata (“Toplana”, “Vodovod” i “3. oktobar”) ali i cene usluga JU Sportski centar “Bobana Momčilović Veličković”.

Predsednik Skupštine Dragan Žikić, na početku je objavio ostavke članova gradskog Veća Marka Guševca i Marka Nikolića Umesto njih, predlog je da novi članovi gradske vlade budu master menadžetr Saša Simonovići dečiji lekar dr Srđan Petrović, obojica članovi Srpske napredne stranke.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X