Petrović pada na Dan boraca. Menja ga Čačanin-Aleksdandar Milikić

461 0

BOR, (IST Media) Aktuelni predsednik opštine Bor, Živorad Petrović (SNS), mogao bi već u utorak 4. jula da bude smenjen sa te funkcije, jer je tog dana zakazana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se pred odbornicima na ispit staviti njegovo poverenje. Inicijativa za smenu Petrovića usledila je na osnovu potpisa odbornika njegove partije, ali, kako smo saznali, i nekih odbornika SPS.

 

Predsednik Skupštine opštine Bor, Vidoje Adamović, potvrdio je za IST Media da je pisarnici SO Bor danas dostavljen zahtev za smenu Petrovića, te da je za 4. jul zakazao sednicu lokalnog parlamenta na kome će se pred odbornicima naći ta tačka dnevnog reda. O ovoj inicijativi Petrovićevih dojučerašnjih saboraca se špekuliše već duže vreme, ali je očigledno bilo dodatnih kombinacija i pregovora.

 

 

Milikić – drugi s desna

 

Ukoliko Petrović bude smenjen, sa njim će u istoriju otići i njegov kabinet, kao i članovi opštinskog veća a naprednjaci su za funkciju prvog čoveka opštine predložili Aleksandra Milikića, trenutno direktora preduzeća Samački smeštaj, inženjera rođenog u Čačku a koji je diplomirao na Tehničkom fakultetu u Boru.

 

 

Petrović – Sam protiv svih

Po svemu sudeći, očekuje se da još istog dana bude održana nova sednica SO Bor, na kome će se odbornici izjasniti o podršci Milikiću, koji bi potom trebalo da predloži zamenike i pomoćnike, kao i članove opštinskog veća.

 

Kriza vlasti u Boru traje već duže vreme, a kulminirala je potpunim bojkotom sednica veća SO Bor, na kojima je trebalo biti reči o završnom budžetu za 2016. i predlogom izmena budžeta za ovu godinu. Iako SNS ima apsolutnu većinu, uoči predsedničkih izbora uspostavljena je koalicija sa socijalistima, što nije doprinelo jačanju SNS, ali jeste stabilnoj koaliciji sa socijalistima, ako zafale glasovi nekoj od struja u SNS.

 

Inače, danas popodne je opštinu Bor iznenada posetio član predsedništva SNS i ministar policije Nebojša Stefanović. On je, prema saznanjima, u Bor sleteo helikopterom. O njegovoj poseti novinari nisu bili obavešteni, što je inače do sada uvek bila praksa, pa se pretpostavlja da je visoki funkcioner naprednjaka trebalo da prelomi kadrovsku kombinaciju u Boru.  Naprednjaci to negiraju.

 

Policija je, inače, u saopštenju dostavljenom medijima, navela da je razlog njegove posete obilazak Policijske uprave Bor, tokom koje je najavio rekonstrukciju policijskih objekta i poboljšanje tehničke opremljenosti. On je pohvalio rezultate koje postižu pripadnici policijske uprave u Boru.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X