PENZIONERI u subotu ujutru u nabavku umesto u nedelju

77 0
Lidl prodavnica

Gradjani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj, a prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova, navodi se u saopštenju Kriznog štaba za suzbijanje bolesti covid-19.

Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od tri do osam časova ujutru, dodaje Krizni štab koji je danas definisao funkcionisanje za predstojeći vikend zbog izmene zabrane kretanja.

Subotom će sve Lidl prodavnice raditi skraćeno od 7 do 12 časova, dok će vreme predviđeno samo za kupovinu starijih od 65 godina od sada biti subotom od 4 do 7 časova. Nedeljom će prodavnice u svim gradovima biti zatvorene.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu izmedju 23 časa do jedan čas ujutru, i u nedelju od osam do 10 časova ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta, dodaje se.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati medjusobnu razdaljinu od dva metra.

Vlada Srbije izmenila je meru ograničenja kretanja pa je za vikendo kretanje zabranjeno od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X