Društvo

Otvorena izložba DEČIJE LIKOVNO STVARALAŠTVO u Boru

BOR, (IST Media) U Galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije ,,Bor“, danas, 6. septembra u 19 sati biće otvorena izložba DEČIJE LIKOVNO STVARALAŠTVO.

Izložba ,,Dečije likovno stvaralaštvo u Boru“ prva je izložba retrospektivnog karaktera u Muzeju rudarstva i metalurgije u kojoj će biti izloženi najbolji radovi đaka, od V do VIII razreda, borskih i ostalih osnovnih škola.

Tu će biti izloženi nagrađeni radovi učenika koji su uspeli da ostvare pravo na učešće u umetničkom Salonu koji organizuje Muzej.

“Salon je takmičarskog karaktera i održava se od sredine 80-ih godina 20. veka. Radove koji se izlažu na Salonu biraju nastavnici likovne kulture u saradnji sa Muzejem. Takođe, videćemo i najbolje radove koji su nastali tokom ,,Dečijeg otvorenog ateljea“ koji se održava svakog 18. maja na Dan muzeja”, saopštio je organizator.

Radovi izloženi na ovoj izložbi su iz raznih godina, tako da teme i motivi na njima variraju od tadašnjih aktuelnosti, bilo da je to obeležavanje nekog jubileja, godišnjice rođenja neke ličnosti, ili teme vezane za ekologiju, urbanističke ideje kao i sve ostalo što se u datom momentu činilo mladim autorima interesantnim i vrednim ovekovečenja na listu hartije.

Cilj Muzeja i nastavnika likovne kulture jeste da ovim manifestacijama zainteresuju decu različitih uzrasta za likovne umetnosti, da podstaknu njihovu kreativnost, da pokažu njihovo umeće u datim temama i da ujedno otkriju nove mlade telente.

Izložba će biti otvorena do 29. septembra 2018.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X