Opština Žagubica obeležila svoj praznik

317 0

ŽAGUBICA, (IST MEDIA) Žagubica je proslavila 25. septembra Dan opštine, a među uglednim zvanicama prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, rukovodstva nekoliko opština istočne Srbije, kao i deo menadžmenta Avala Resources, kompanije koja je jedan od sponzora ove manifestacije.

 

Na svečanom prijemu kod predsednika opštine, Safeta Pavlovića, bili su menadžer istraživanja Avala Resources u Srbiji – Justin van der Toorn, direktor finansija i administracije – Jeff Pennock i generalni finansijski direktor – Alain Krushnisky, koji su potom prisustvovali i svečanoj sednici u Domu kulture Žagubice, na kojoj je prikazan film o geološkim istraživanjima ove kompanije, kao i njihovoj pomoći lokalnoj samoupravi u oblasti školstva i zdravstva.

 

 

_DSC1130

Zvanice su proštele glavnim gradskim šetalištem

 

Ovom događaju prisustvovala je potpresednica SPS – dr. Dijana Vukomanović, predstavnici Vlade Srbije, kao i predsednik SO Boljevac – Ljubiša Janošević, predsednik SO Bor – Dobrica Đurić i drugi istaknuti gosti.

 

U glavnom delu programa svečane sednice prikazan je četrdesetominutni film o postignućima opštine Žagubica u prethodnoj godini, projektima rekonstrukcije električne i vodovodne infrastrukture i raznim drugim projektima iz sfere poljoprivrede, preduzetništva, turizma i kulture.

 

Rukovodstvo opštine Žagubica, na sastanku održanom u zgradi opštine Žagubica, izrazilo je nadu da će projekat geoloških istraživanja Avale Resources pokazati dobre rezultate i svoju ekonomičnost, što bi doprinelo otvaranju rudnika zlata u regionu.

 

Zagubica sastanak

Manedžmet Avala Resources na sastanku kod predsednika opštine Žagubica

 

Time bi se, smatraju čelnici grada, zaustavila migracija stanovništva, a privreda ovog dela Srbije krenula uzlaznom linijom.

 

Najzaslužnijim pojedincima u gradu uručene su zahvalnice, nakon čega je izveden kulturno-umetnički program.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Machi001

Piše - 4. September 2014. 0
        Понуда аутомата за самопослуживање     Поштовани, желимо да Вас обавестимо да ИСТ МЕДИА, преко фирме…

Krivična prijava zbog 350 000 dinara

Piše - 9. April 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Zaječarska policija je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Saveta mesne zajednice…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X