Opština Žagubica obeležila svoj praznik

388 0

ŽAGUBICA, (IST MEDIA) Žagubica je proslavila 25. septembra Dan opštine, a među uglednim zvanicama prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, rukovodstva nekoliko opština istočne Srbije, kao i deo menadžmenta Avala Resources, kompanije koja je jedan od sponzora ove manifestacije.

 

Na svečanom prijemu kod predsednika opštine, Safeta Pavlovića, bili su menadžer istraživanja Avala Resources u Srbiji – Justin van der Toorn, direktor finansija i administracije – Jeff Pennock i generalni finansijski direktor – Alain Krushnisky, koji su potom prisustvovali i svečanoj sednici u Domu kulture Žagubice, na kojoj je prikazan film o geološkim istraživanjima ove kompanije, kao i njihovoj pomoći lokalnoj samoupravi u oblasti školstva i zdravstva.

 

 

_DSC1130

Zvanice su proštele glavnim gradskim šetalištem

 

Ovom događaju prisustvovala je potpresednica SPS – dr. Dijana Vukomanović, predstavnici Vlade Srbije, kao i predsednik SO Boljevac – Ljubiša Janošević, predsednik SO Bor – Dobrica Đurić i drugi istaknuti gosti.

 

U glavnom delu programa svečane sednice prikazan je četrdesetominutni film o postignućima opštine Žagubica u prethodnoj godini, projektima rekonstrukcije električne i vodovodne infrastrukture i raznim drugim projektima iz sfere poljoprivrede, preduzetništva, turizma i kulture.

 

Rukovodstvo opštine Žagubica, na sastanku održanom u zgradi opštine Žagubica, izrazilo je nadu da će projekat geoloških istraživanja Avale Resources pokazati dobre rezultate i svoju ekonomičnost, što bi doprinelo otvaranju rudnika zlata u regionu.

 

Zagubica sastanak

Manedžmet Avala Resources na sastanku kod predsednika opštine Žagubica

 

Time bi se, smatraju čelnici grada, zaustavila migracija stanovništva, a privreda ovog dela Srbije krenula uzlaznom linijom.

 

Najzaslužnijim pojedincima u gradu uručene su zahvalnice, nakon čega je izveden kulturno-umetnički program.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X