Odbornici SO Knjaževac opet o budžetu. Đokić – naš uspeh je otplata svih kredita

301 0

Sat vremena bilo je dovoljno odbornicima da iscrpe dnevni red od 11 tačaka. Najviše polemike donelo je razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta za prvih šest meseci tekuće godine.

 

 

KNJAŽEVAC, (IST Media, Saša Todorović) Žustra polemika na relaciji vlast – opozicija “usijala” je već visoku temperaturu u maloj sali Doma kulture. Primedbu na neadekvatne uslove za rad, na samom početku sednice, imao je Darko Živković, šef opozicione odborničke grupe SPS-PUPS. Zamerio je organizaciji i na lošem ozvučenju, po kome izlaganje predsednika Skupštine čuju samo prva tri reda prisutnih.

 

SO Knjazevac - odbornici 1

SPS: Ne čujemo se

 

Ankica Marković, šefica Odeljenja za budžet i finansije, navela je podatak da je opština otplatom zadnje rate kredita jedna od retkih opština u Srbiji koja nema nikakvu kreditnu zaduženost. Socijalista Živković ponovio je tezu s prethodnih sednica da je planirani budžet najgori u poslednjih 20 godina, te da se nerealno planiraju lokalni prihodi.

 

 

Opštinu Knjaževac hvale političke opcije s vrha republičke vlasti, kojima vladajuća garnitura na lokalu i ne pripada. Tu naravno ne mislim na socijaliste. Hvale nas jer smo jedna od retkih opština bez kreditnog zaduženja. Iza nas će ostati dela, a ne samo reči, kao kod kolege Živkovića. Obezbedili smo 150 miliona dinara za sanaciju lokalnih puteva. Sa tom stavkom retko ko u Srbiji može da se pohvali. Više od 100 miliona dinara uloženo je u poljoprivredu. Pogledajte kako izgleda grad – rekao je Milan Đokić, predsednik Opštine, dodavši je je nabavka za javni prevoz napokon uspela, te da će se sve kategorije stanovništva, od polovine avgusta, prevoziti besplatno.

 

Milan Djokic - obracanje

 Đokić: Hvale nas jer se ne zadužujemo

 

Bilo je “varnica” i u nastavku sednice, na relaciji Živković (SPS) – Đokić (NP Knjaz), o tome ko leči frustracije, ko je samozaljubljen, ko vodi najgoru kadrovsku politiku i ko vrši mobing nad nadređenima.

 

Darko Zivkovic - SPS-PUPS

Živković proziva Đokića zbog loše kadrovske politike

 

Ostale tačke dnevnog reda usvojene su bez polemike, kao što su: izveštaj o radu Crvenog krsta, predlog odluke o osnivanju Saveza skupštine gradova i opština Jugoistočne Srbije, Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou. Za direktora JP “Sportsko-turistički resursi Knjaževac” izabran je Milan Živković, dosadašnji VD ovog preduzeća.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X