Korona

Od utorka nove mere u suzbijanju korona virusa

Od utorka 17. novembra, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi, dostave hrane i dela privrede koja radi u trećoj smeni, odlučila je Vlada Srbije na vanrednoj sednici o suzbijanju korona virusa.

Kako je posle sednice rekla predsednica Vlade Ana Brnabić, Vlada je poslušala savete medicinskog dela kriznog štaba da se uvedu dodatne restriktivne mere kako bi zaustavili širenje korona virusa.

Mere će se primenjivati do utorka 17. novembra jer smo hteli da damo jedan dan onima koji su najviše pogodjeni da se organizuju, mere će trajati 15 dana, do 1. decembra kada će vlada odlučiti da li će ih produžiti ili pooštriti, rekla je Brnabić i naglasila da se zabrana odnosi na kafiće, klubove, prodavnice i tržne centre.

Ona je dodala da je sledeća mere – zabrana kretanja, ali da Vlada nije za to, i da takva mera neće biti doneta ako ne bude neophodno.

Sad ne razmišljamo o tome, predvidjanja su da će ova mera će dati rezultate i da će brojevi početi da opadaju, rekla je premijerka.

Ona je objasnila da je o novim merama jutros razgovarala i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X