DruštvoKorona

Od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara, deca možda u školama od 19. aprila

Mose Pijade Bor

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da je od početka sledeće nedelje moguće otvaranje tržnih centara, ukoliko bude nastavljen trend poboljšanja epidemiološke situacije.

Tiodorović je rekao da se može razmišljati i o povratku djaka u škole od 19. aprila, ako bude nastavljena tendencija poboljšanja epidemiološke situacije, koja je još “vanredna”.
Naše su kovid bolnice i dalje veoma pune, još uvek su pod opterećenjem. Ako se nastavi ova dinamika, može se razmišljati o odredjenim postupcima”, kazao je Tidorović nakon sednice Kriznog štaba u Palati “Srbija.
Tiodorović je rekao da je uočeno blago smanjenje broja novozaraženih, da raste broj otpusta u odnosu da prijema u bolnice i da je manje prvih pregleda.

Kazao je da bi djaci mogli da se vrate u škole od ponedeljka 19. aprila, i da nastavu pohadjaju po modelu koji je bio primenjen na početku školske godine.

Rekao je da ugostiteljski objekti u zatvorenom još ne mogu da rade, a da će se o popuštanju te mere razmišljati ukoliko situacija bude bolja.

On je naglasio da se vakcinacija protiv korona virusa odlično odvija, naročito u poslednja nekoliko dana.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X