Od petka u Zaječaru 9. Međunarodni pozorišni festival za decu ZajeČAR

438 0

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sutra počinje tradicionalni 9. Međunarodni pozorišni festival za decu ZajeČAR.

Svečano otvaranje zakazano je za 18 časova, a festival će otvoriti Ljubivoje Ršumović.

Prve večeri festivala mališani će moći da uživaju u predstavi “Bajka o ribaru i ribici” Državno lutkarskog pozorišta iz Vidina, višestruko nagrađivanoj i izvođenoj na scenama širom sveta.

U subotu, 12. maja, najmlađi će moći da pogledaju predstavu “Kaštanka”, koprodukciju pozorišta iz Virovitice i Zadra, dok će u nedelju, 13. maja biti izvedena predstava kruševačkog pozorišta “Ružno pače”.

U ponedeljak, 14. maja, glumci niškog pozorišta izvešće predstavu “Damojed”, dok će u utorak 15. maja, mališani moći da pogledaju predstavu zaječarskog pozorišta “Tajanstvena fioka”.

Sve predstave počinju u 18 sati, a pre njihovog izvođenja, klovn Panajot Canev, koji stiže iz sofijskog Pan teatra, zabavljaće publiku ispred zaječarskog pozorišta.

Komplet karata košta 1000 dinara, a osim na blagajni pozorišta karte se mogu kupiti i preko platnog spiska.

U pratećem programu festivala, 12. maja biće organizovana promocija knjige Ljubivoja Ršumovića,13.maja Radionica lutkarstva “Aj em” iz Burgasa u Bugarskoj , a 14. maja biće priređena promocija zbirke pesama Gordane Vlaisavljević “Šišanje jednog lava”.

Organizator dečjeg festivala je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X