Kultura

Od petka u Zaječaru 9. Međunarodni pozorišni festival za decu ZajeČAR

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sutra počinje tradicionalni 9. Međunarodni pozorišni festival za decu ZajeČAR.

Svečano otvaranje zakazano je za 18 časova, a festival će otvoriti Ljubivoje Ršumović.

Prve večeri festivala mališani će moći da uživaju u predstavi “Bajka o ribaru i ribici” Državno lutkarskog pozorišta iz Vidina, višestruko nagrađivanoj i izvođenoj na scenama širom sveta.

U subotu, 12. maja, najmlađi će moći da pogledaju predstavu “Kaštanka”, koprodukciju pozorišta iz Virovitice i Zadra, dok će u nedelju, 13. maja biti izvedena predstava kruševačkog pozorišta “Ružno pače”.

U ponedeljak, 14. maja, glumci niškog pozorišta izvešće predstavu “Damojed”, dok će u utorak 15. maja, mališani moći da pogledaju predstavu zaječarskog pozorišta “Tajanstvena fioka”.

Sve predstave počinju u 18 sati, a pre njihovog izvođenja, klovn Panajot Canev, koji stiže iz sofijskog Pan teatra, zabavljaće publiku ispred zaječarskog pozorišta.

Komplet karata košta 1000 dinara, a osim na blagajni pozorišta karte se mogu kupiti i preko platnog spiska.

U pratećem programu festivala, 12. maja biće organizovana promocija knjige Ljubivoja Ršumovića,13.maja Radionica lutkarstva “Aj em” iz Burgasa u Bugarskoj , a 14. maja biće priređena promocija zbirke pesama Gordane Vlaisavljević “Šišanje jednog lava”.

Organizator dečjeg festivala je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Kamerni ansambl MONK pred Boranima. Ulaz besplatan

Ist Media

NAJAVA: U Biblioteci počinju radionice o nematerijalnom kulturnom nasleđu

Ist Media

Predstava PRISTANAK Ateljea 212 uskoro pred borskom publikom

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X