Korona

Od 10. novembra kazne na licu mesta za nenošenje maski i nepoštovanje distance

Komunalni milicajci i gradski komunalni inspektori moći će najranije za nedelju dana da izriču kazne na licu mesta zbog nenošenja maske ili nepoštovanja fizičke distance na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, piše danas Blic.

Prema navodima lista, komunalni milicajac ili gradski komunalni inspektor (turistički, ekološki, tržišni…) moći će da napiše kaznu od 5.000 dinara na licu mesta svakome ko, na primer, u zatvorenom prostoru ne nosi masku ili ne poštuje propisanu fizičku distancu.

Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koje će se naći u četvrtak na sednici nove vlade u velikoj meri će rasteretiti republičke sanitarne inspektore, jer su oni do sada jedini imali ovlašćenja da sprovode protivepidemiološke mere Kriznog štaba.

Izmene ovog zakona parlament bi trebalo da usvoji 10. novembra, što znači da bi već od sledeće nedelje u Srbiji mogle rigoroznije da se sprovode.

Takodje, gradski komunalni inspektor ili komunalni milicajac će moći na licu mesta da piše kaznu od 50.000 do 500.000 dinara pravnom licu ukoliko, primera radi, u ugostiteljskom objektu ne postoji dovoljan razmak izmedju stolova ili u odnosu na kvadraturu ima više gostiju nego što je dozvoljeno.

Ko dobije kaznu zbog nenošenja maske u zatvorenom prostoru ima mogućnost da odmah ili u roku od osam dana plati upola manje dana (2.500 dinara) ili podnese zahtev za sudsko odlučivanje u tom roku.

Ako neko ne plati kaznu u roku od osam dana ili ne podnese zahtev za sudsko odlučivanje, sud nalaže da se kažnjenom obustavi deo zarade preko poslodavca, blokira račun do naplate ili se izrečena novčana kazna menja za rad u javnom interesu (osam sati rada za 1.000 dinara) ili kaznom zatvora (zatvorski dan jednak je kazni od 1.000 dinara.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X