NS: Izvršenje budžeta u 2020. manje od 50%. Povećana sredstva za „Bortravel“ iako je manje putnika

519 0
narodna stranka Bor

BOR – Narodna stranka (NS) u Boru, ocenila je da izvršenje budžeta grada Bora u 2020. godini od svega 47,88 procenata pokazuje „katastrofalno stanje u kome se nalazi grad i ceo javni sektor.

Izveštaj o izvršenju budžeta grada za period januar – decembar 2020. godine daje nam sliku katastrofalnog stanja u kome se nalaze Bor i javni sektor. Prihodi nisu ostvareni ni sa 50%(47,88% ). Po njihovoj projekciji na kraju godine izvršenje će biti manje za oko 945 miliona dinara u odnosu na drugi rebalans a na početku godine krenulo sa planiranim budžetom iznad tri milijarde dinara.

Konstatuje se da se gubici Toplane i Vodovoda povećavaju na štetu građana, dok su, istovremeno, povećana sredstva iz budžeta za prevoz putnika i đaka za trećinu, iako je zbog aktuelne situacije sa covid 19 opao broj putnika, pogotovo učenika. Više od 10% budžeta se planira za tu stavku što je, kako su naveli „pravi pokazatelj rada ove vlasti i njihovih prioriteta“.

Vlast je došla na ideju da građanima, koji se zbog lošeg kvaliteta grejanja isključuju sa sistema Toplane, naplati 30% od pune cene grejanja a nisu objasnili kako su došli do tog procenta niti će na taj način Toplana stati na zdrave noge.

Ova stranka zato predlaže da se za javni sektor u Boru donese svojevrsni UPPR. Tim planom bi se, kako su naveli u NS,  dala šansa Toplani i Vodovodu da stane na zdrave noge.

Bor i Borani to zaslužuju jer su žrtve raznih igara lokalne i republičke vlasti. Zaslužuju to i radnici koji nisu krivi za nagomilana dugovanja. Vlast je ta koja je odgovorna zbog ovog stanja i odbornici koji glasaju za negativna poslovanja ovih preduzeća i time „pokrivaju“ izvršnu vlast.

NS podseća da lokalna vlast u Boru nije htela da prihvati Amandman na budžet kojim se, radi rasterećenja medicinskih radnika u vreme pandemije, predvidelo izdvajanje 12 miliona dinara za zapošljavanje tri lekara i pet medicinskih sestara.

Planirani budžet grada za 2021. godinu iznosi 2,277 milijarde dinara, a Narodna stranka smatra da će se na osnovu iskustva iz 2020. godine to teško ostvariti.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 26. jula 2022. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU  Za 10. avgust 2022. 13:00 Stojanović Ljubomir (1954)     Čitulje za period maj…
X