Politika

NS: Dok Ziđin otima zemljište Borana, država se ponaša kao maćeha

narodna stranka Bor

BOR – Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miki Aleksić, izjavio je u Boru da se država ponaša kao maćeha prema svom stanovništvu, jer ne reaguje kada kineska kompanija Ziđin, kako je rekao “otima zemljište seljaka u procesu izgradnje novog rudnika bakra “Čukaru Peki”.

Ziđin na silu uzima zemlju od građana. Bukvalno je pleni. Kinezima je dozvoljeno da se u našoj zemlji bahate i ponašaju na način na koji se ne može ponašati u uređenim zemljama i normalnim društvima. Sramota je da jedna zemlja bude maćeha prema svom stanovništvu a blagonaklona prema bilo kome ko dolazi sa strane, bilo da su Kinezi ili neki drugi investitori, rekao je Aleksić prilikom posete Boru.

Ova stranka je reagovala nakon brojnih pritužbi meštana Slatina, Krivelj, Brestovac i Metovnica, da kineska kompanija Ziđin neovlašćeno i bez naknade ulazi u njihova imanja i izvodi rudarske i građevinske radove.

Govoreći o aktuelnim lokalnim i budućim republičkim izborima, Aleksić je rekao da Narodna stranka neće učestvovati na izborima sve dok se ne stvore uslovi da budu demokratski.

On je rekao da će NS izaći sa svojom platformom i neće učestvovati, kako je rekao, “ni na jednim lažnim izborima u Srbiji.

To nije borba nas opozicionara, to treba da bude borba svih građana Srbije, rekao je Aleksić.

On je sa članovima opštinskog odbora NS obišao ugrožena seoska područja gde su razgovarali sa meštanima o problemima sa kojima se suočavaju.

Na štandu u ulici Moše Pijade, NS je prikupljao potpise građana za slobodne izbore.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X