Društvo

Novi trotoar kod Muzičke škole neadekvatan za pešake koji se sada kreću saobraćajnicom

trotoar muzicka skola 2

 

Igor Velić, master inženjer saobraćaja, kritikovao je način izgradnju trotoara kod Muzičke škole, koji, na uštrb parking mesta, u jednom delu nema dovoljnu širinu za pešake koji su prinuđeni da se kreću saobraćajnicom.

Prilikom projektovanja parking mesta na prvom mestu mora se uzeti u obzir potrebe pešaka, dece, osoba sa invaliditetom, starijih lica i majki sa malom decom. To znači da ne mogu da okupiraju trotoari i pešačke staze i da se od njih otima prostor kako bi se zadovoljile potrebe motornog saobraćaja. Svakako, na trotoaru mora minimun da se ostavi 1,6 metara za pešake, rekao je Velić za sajt Ist media.

On smatra da gradska uprava u Boru ne razume i ne zna da sprovodi parking politiku, a jedan od razloga za to je zato što nema stručan i obrazovan kadar.

trotoar muzicka skola
Zbog neadekvatne širine trotoara pešaci se kreću kolovozom

On upozorava da su ranjivi učesnici u saobraćaju prvi u hirejarhiji mobilnosti, i da se ovakvim izvođenjem parkinga svesno ugrožava bezbednost pešaka i vrši njihova diskriminacija u saobraćaju.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X