Kultura

Novi broj BELEŽNICE dostupan i u ONLINE IZDANJU

korice-beleznica-2020-672x372

Novi broj Beležnice, časopisa za bibliotekarstvo, književnost i kulturu, čiji je izdavač Narodna biblioteka Bor, izašao je ovih dana iz štampe, a dostupan je i u onlajn izdanju.

U ovom broju mogu se pročitati nekoliko prepeva s nemačkog jezika zavičajne pesnikinje Jelene Radovanović, izbore iz poezije zavičajnih pesnika Branislava Dimitrijevića, Ivana Ilića i Zorana Vojvodića, koje su priredili bibliotekari Narodne biblioteke Bor, kao i prikaze knjiga Od povlašenih Srba do vlaškog jezika Slavoljuba Gacovića i Večito vraćanje fašizma Roba Rimena.

dušan mitrović u akciji

Beležnica sadrži tekstove o festivalu bibliobusa koji se održava u Kladovu, izložbi „Borska detinjstva“, koju je u Muzeju rudarstva i metalurgije realizovala etnolog-antropolog Suzana Mijić, folklorističkom radu Todora Vlajića i Branislava Krstića, izložbi „Rad i grad“ Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor.

Besplatni primerak se može preuzeti u biblioteci.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Kamerni ansambl MONK pred Boranima. Ulaz besplatan

Ist Media

NAJAVA: U Biblioteci počinju radionice o nematerijalnom kulturnom nasleđu

Ist Media

Predstava PRISTANAK Ateljea 212 uskoro pred borskom publikom

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X