Kultura

Novi broj BELEŽNICE dostupan i u ONLINE IZDANJU

korice-beleznica-2020-672x372

Novi broj Beležnice, časopisa za bibliotekarstvo, književnost i kulturu, čiji je izdavač Narodna biblioteka Bor, izašao je ovih dana iz štampe, a dostupan je i u onlajn izdanju.

U ovom broju mogu se pročitati nekoliko prepeva s nemačkog jezika zavičajne pesnikinje Jelene Radovanović, izbore iz poezije zavičajnih pesnika Branislava Dimitrijevića, Ivana Ilića i Zorana Vojvodića, koje su priredili bibliotekari Narodne biblioteke Bor, kao i prikaze knjiga Od povlašenih Srba do vlaškog jezika Slavoljuba Gacovića i Večito vraćanje fašizma Roba Rimena.

dušan mitrović u akciji

Beležnica sadrži tekstove o festivalu bibliobusa koji se održava u Kladovu, izložbi „Borska detinjstva“, koju je u Muzeju rudarstva i metalurgije realizovala etnolog-antropolog Suzana Mijić, folklorističkom radu Todora Vlajića i Branislava Krstića, izložbi „Rad i grad“ Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor.

Besplatni primerak se može preuzeti u biblioteci.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

On je legenda. Došao na Borsko jezero da slika a mašta o skulpturi

Ist Media

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X