Društvo

Nema otpuštanja u borskim školama i na fakultetu, u bolnici rešavanje viškova zaposlenih kroz dobrovoljni socijalni program i penzije

 

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Broj zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i na fakultetu u Boru uklapa se u Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u državnim ustanovama. U većini škola trenutni broj zaposlenih manji je od broja predviđenog ovom Odlukom. U borskoj bolnci postoje viškovi, a nadležni se nadaju da će problem rešiti kroz prijavljivanje za dobrovoljni socijalni program i penionisanje.

 U Ekonomsko-trgovinskoj školi, kažu da je broj od 48,6 zaposlenih za stalno, izuzetno povoljan za školu.

Trenutno imamo 47 stalno zaposlenih. Ukoliko naredne godine i upišeno više učenika i uvećamo fond časova, ovaj broj zaposlenih je povoljan”, kaže Svetlana Radosavljević, direktorka Ekonomsko-trgovinske škole u Boru.

Slična situacija je i Tehničkoj školi, kao i u Mašinsko-elektrotehničkoj, gde je trenutno zaposleno 62 radnika,a Odlukom je propisan broj od 72. U Gimnaziji “Bora Stanković” punu normu ima 31 zaposleni, a predviđeno je njih 40.

Direktor OŠ “Stanoje Miljković” u Brestovcu, Aca Miladenović, kaže da i u ovoj školi ima manje zaposlenih nego što je Odlukom predviđeno.

Kod nas je predviđeno 60 zaposlenih, a imamo 57 sa popunjenim fondom. Da li će biti novih zapošljavanja do popune broja, zavisi od raspoloživih sredstava na nivo Republike”, rekao je Mladenović.

Direktor OŠ “Branko Radičević”, Raša Petrović kaže da ni u ovoj osnovnoj školi neće biti otpuštanja.

Nećemo imati problema, uklapamo se u broj i jako smo zadovoljni zbog toga”, kaže Raša Petrović, direktor škole “Branko Radičević”.

bolnica 2Sa druge strane u Opštoj bolnici u Boru, trenutno radi 634 zaposlenih za stalno, što je za 18 više od broja predviđenog Odlukom. Direktor bolnice, Igor Maljković kaže za IST Media da ima zainteresovanih za socijalni progam i odlazak u penziju i da će bolnica pokušati da na taj način reši problem viška zaposlenih.

Ministarstvo zdravlja je najavilo da niti jedna sestra, niti lekar neće dobiti otkaz. Čekamo njihove instrukcije za kriterijume za otpuštanje viška zapslenih. Mislim da je najlošija varijanta nasilno davanje otkaza“, kaže Maljković.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X