Politika

Narodna stranka: Budžet je plen aktuelne vlasti

Dragan Marković (2)

 

Vlast u Boru godinama budžet koristi u jednom delu kao plen. Troše se narodna sredstva bez poštovanja prioriteta. Rezultati takvog vladanja vidljivi su na svakom koraku. Imajući u vidu da još niko iz vladajuće vrhuške nije odgovarao, takvo nedomaćinsko ponašanje im je prešlo u naviku.

Ovo je konferenciji za novinare izjavio Dragan Marković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke i odbornik u Skupštini grada.

Ranijih godina oštetili su budžet za oko 2,5 milijarde dinara opraštajući budžetska sredstva bivšem RTB “Bor”. Poklonili su Aerodrom ”Bor” republici uz lažno obećanje da će ga republika staviti u funkciju, ili će Bor dobiti novi aerodrom. Danas je taj aerodrom ušao u proces eksproprijacije, a novi nije ni na vidiku, rekao je Marković.

On je podsetio da akuelna vlast planira rušenje dela sportskog kompleksa na četvrtom kilometru, uključujući stadion nekadašnjeg FK Rudar, teniske terene i ostalo.

Godinama se nabavka uglja za Toplanu vrši bez javne nabavke, tzv. pregovaračkim postupkom, čime su se izbegavale firme i rudnici koji imaju ugalj, a čija je cena mnogo niža od cene koju su plaćali unazad više godina, dodao je predsednik NS..

Upozorio je da je ove godine ugovorena cena koja je tri puta veća od cena rudnika uglja Banovići iz aprila ove godine i da subvencije služe da se šminka poslovanje uništene “Toplane”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X