Narodna stranka: Bor će ostati bez mladih, svi odoše u Slovačku, Češku, na Aljasku…

1664 0
Narodna stranka dragan markovic

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Više stotina mladih Borana zaputilo se na rad u Slovačku, Češku, Poljsku ili na Aljasku, a samo iz sela Zlot put inostranstva se zaputilo 30 mladih ljudi! Mnoge porodice su zato razdvojene, i ukoliko se ovakav trend nastavi neće imati ko da radi, rekao je predsednik opštinskog odbora Narodne stranke u Boru, Dragan Marković.

„Situacija sa odlivom mladih u inostranstvo je alarmantna jer oni više ne vide perspektivu. Kriza u Srbiji stiže na naplatu preko njihovih leđa, pa će balon zvani SNS uskoro morati da pukne„, rekao je Marković na današnjoj konferenciji za novinare.

On je upozorio i da će borski Dom zdravlja i Opšta bolnica uskoro ostati bez medicinskih sestara, jer su mnoge pronašle posao van Srbije, dok je novo zapošljavanje u ovim ustanovama država zabranila. U ovoj ustanovi nema ni lekara, pa građani sa pravom negoduju čekajući na preglede satima pa i danima.

„SNS je obećavao kule i gradove a umesto toga Srbija će biti sa iseljenim mladima i naseljenim migrantima“, rekao je on.

Osvrćući se na buduću grejnu sezonu, Marković je izneo podatak da je za poslednje dve godine oko 500 vlasnika stanova odjavilo usluge grejanja preduzeću „Toplana“, a među njima su i članovi SNS, pa i neki direktori javnih preduzeća.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X