Kultura

[NAJAVA] Pozorišna duodrama “Arhangelov vojnik” u Muzičkoj školi

 

Pozorišna duodrama “Arhangelov vojnik” koja se bavi najodlikovanijim, ali i najhrabrijim vojnikom Velikog rata, najmlađeg majora u istoriji ratovanja Mihaila Madžarevića, biće odigrana 28. marta u sali Muzičke škole sa početkom u 20 časova.

Prodaja ulaznica na blagajni Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, radnim danima od 8 do 14 časova.

Cena ulaznice 500 dinara.

Mihailo Madžarević odlikovan sa tri Karađorđeve zvezde, srebrnom medaljom za hrabrost, zlatnom medaljom za hrabrost, Albanskom spomenicom, ordenom Legije časti, Britanskim ratnim krstom…Nepravedno je zaboravljen u srpskoj istoriji.

Njegovi ratni podvizi, junaštvo i neustrašivost upamćeni su od strane njegovih nadređenih i njegovih saboraca, ali odluka o napuštanju Kraljeve vojske, na koju je bio primoran, štiteći čast srpskog oficira u novonastaloj državi, nakon završetka rata, odredila je njegovo potonje životno stradalništvo.

Komad se bavi poslednjim minutom njegovog života i susretom sa sopstevim alteregom, susretom sa svojom savešću koju podstiče sam Arhangel Mihailo,vođa telesnih i bestelesnih sila , Arhangel koji nevidljivo i bez najave dolazi po svog nebeskog vojnika.

Tekst duodrame napisao je Momčilo S Trifunović. Igraju Aleksandar Lazić i Predrag Vasić.

Kompozitor je Novak Ašković, dizajner kostima Kristina Savić, a za scenografsko rešenje zaslužna je trupa “Gamajun”.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

“Gorki smeh” nikad slađi – sa književne večeri satiričnih kratkih formi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X