Najava: Od 24. maja do 7. juna DANI KNJIGE u Narodnoj biblioteci Bor

179 0

BOR, (IST Media) Dani knjige, naziv je višednevnog programa koji za sve ljubitelje pisane od 24. maja do 7. juna organizuje Narodna biblioteka Bor.

Ljubiteljima književnosti skrećemo pažnju na gostovanje Darka Tuševljakovića, dobitnika nagrade Evropska nagrada za književnost 2017. za roman Jaz, i gostovanje Jasminke Petrović, koja je za knjigu Sve je u redu dobila nagradu Beogradskog sajma knjiga i nagradu Politikinog zabavnika za najbolju knjigu za mlade u 2017.

PROGRAM

 

Četvrtak 24. maj 2018. u 18 sati

Predstavljanje knjige Povratak u zavičaj: govedar pa car Jovana S. Mitrovića i otvaranje izložbe „Sećanje na Borske susrete balkanskih književnika“; o knjizi i značaju kulturnih manifestacija govore autor i Dušan Kabić, istoričar umetnosti.

 

Petak 25. maj 2018. u 19 sati

Predstavljanje romana Jaz Darka Tuševljakovića (Evropska nagrada za književnost 2017); sa autorom razgovara Ana Janković (NB Bor).

 

Ponedeljak 28. maj 2018. u 13 sati

Projekcija dokumentarnog filma Seobe se nastavljaju večno Boška Milosavljevića, inspirisanog Seobama Miloša Crnjanskog.

 

Sreda 30. maj 2018. u 18 sati

Predstavljanje knjige Jedna izgubljena istorija: Srbija u 20. veku Koste Nikolića (Institut za savremenu istoriju); o knjizi govore autor i istoričar Borisav Čeliković, urednik Službenog glasnika.

 

Ponedeljak 4. jun 2018. u 17 sati

Pisci za decu Bratislav Petrović, Ljubinka Stojković i Rusomir Arsić predstavljaju svoje stvaralaštvo korisnicima Dečjeg odeljenja.

 

Utorak 5. jun 2018. u 18 sati

Zavičajne autorke Mirjana Rajčić Vujasinović i Marina Raičević predstavljaju svoje književno stvaralaštvo.

 

Sreda 6. jun 2018. u 19 sati

Predstavljanje knjige (KA)KO SMO: studije kulture pamćenja i politike identiteta u Srbiji prof. dr Vesne Đukić (Fakultet dramskih umetnosti); o knjizi govore autorka i recenzentkinja prof. dr Divna Vuksanović.

 

Četvrtak 7. jun 2018. u 13 sati

Predstavljanje knjige Sve je u redu Jasminke Petrović (Nagrada Beogradskog sajma knjiga i Nagrada Politikinog zabavnika za najbolju knjigu za mlade u 2017).

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

"Meco minerals" bi da investira u RTB

Piše - 30. oktobar 2012. 0
BOR, (IST Media) Andrej Benko, generalni menadžer najjače svetske kompanije za proizvodnju flotacijske opreme „Meco Minerals“, posetio je danas Rudarsko-topioničarski…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X