Kultura

NAJAVA: Izložba „Voljeni maršal: impresije o vremenu 1948-1977“

voljeni marsal

 

U galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru, 15. decembra od 19 časova biće svečano otvarena izložba “Voljeni maršal: impresije o vremenu 1948-1977”.

Izložba tematski obuhvata posete maršala Josipa Broza Tita Boru, a narativ će publika pratiti putem odabranih fotografija i predmeta iz fundusa Muzeja rudarstva i metalurgije, Muzeja Jugoslavije, Tehničke škole Bor, Istorijskog arhiva Negotin – Odeljenja u Boru i Tehničkog fakulteta Bor – Univerziteta u Beogradu.

Tokom trajanja izložbe, biće organizovan bogat prateći program, koji će obuhvatati stručna vođenja kroz izložbu, tematska predavanja kao i edukativne radionice i projekcije filma o Titovim posetama Boru. Na otvaranju govoriće autorke izložbe Danijela Matović i Suzana Mijić kao i predstavnik Muzeja Jugoslavije.

Izložba će trajati od 15. decembra do 1. februara 2023. godine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

“Gorki smeh” nikad slađi – sa književne večeri satiričnih kratkih formi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X