Ministarka za evropske poslove BirgitaUlson glavni govornik na Beogradskoj paradi ponosa

316 0
Birgitta Ohlsson

Birgita Ulson (Birgitta Ohlsson), ministarka za evropske poslove u Vladi Švedske boraviće u Srbiji 5. I 6. oktobra. 

Tokom posete predviđeni su sastanci sa predstavnicima vlade Republike Srbije tokom kojih će se razgovarati o zahtevu Srbije za prijem u članstvo u Evropskoj uniji, sa posebnim osvrtom na položaj manjina, pripadnika LGBT zajednice, kao i Romske populacije.

 

Birgita Ulson biće glavni govornik na Paradi ponosa u subotu, 6. oktobra 2012 u Beogradu.

 

„Moje prisustvo i govor na Paradi ponosa u Beogradu predstavlja akt solidarnosti. Neprihvatljivo je da ljudi budu proganjani i maltretirani zbog svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta. Parade ponosa predstavljaju lakmus test da li jedna država poštuje principe ljudskih prava, izjavila je Birgita Ulson, ministarka za evropske poslove.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1.  **Cuvajte se Danajaca i kad vam darove donose**

    Trebala bi se napisati knjiga bibliskog formata da bi se razumeli svedjani.. Problem je sto i oni sami sebe ne razumeju. Ali mi je uvek jedna slika u glavi kad su oni u pitanju – ..trce preko drvenog mosta dva slona i mis koji se dere-” ala tutnjimo !..”. Bili su uz naciste, sad su uz Ameriku.. Zabolelo me je kad je pre desetak godina dosla svedska ministarka u poseti Kragujevcu i spomeniku streljanih djaka!!. Kojeg li licemjerstva !!! Jutros slusam na televiziji Birgittu Ohlsson,jedno novo cedo svedske burzoazije, partiskog kolegu svedskog plackasa Karla Bilda. Prica o potlacivanju minoriteta, Roma i nekakvih tamo pedera.. uporedjuje jedan narod sa.. nemogu ni naziv da napisem. Prica o diktaturi SFRJ.. prebacuje se na Belorusiju… Za retoriku i kombinaciju reci iz tri naucene recenice, mora im se odati priznanje, kao papagaji.. uporedjuju se sa Arijskom Rasom, a svoju istoriju vesto prikrivaju.. U doba Kosovske bitke dosao je jedan odeljak Srba u Skandinaviju na celu sa Stanislavom koji postade Kralj Svedske. Srbi su vladali 200 godina i za to vreme, sto rece moj profesor nekada, ne bi muve da ne bese jebena a kamoli ona saka jada.. Danas propagiraju ravnopravnost dok svedske zene jos uvek imaju 30% manje plate od muskaraca,za isti posao.. Propagiraju demokratiju dok je svedska najveca burzoaska diktatura, narod je naplasen,sa brnjicom na ustima, plasi se sopstvene senke, sa zakonodavstvom po principu “kadija te tuzi, kadija ti sudi..ugnjetavanje manjina, nacizam.. A mi, nekada ponosni jugosloveni, i gde su drugarice sa puskom u ruci, kutlacom i cigarom u ustima bile ravnopravni akteri u zemlji, sve kupujemo.. kod komsije trava uvek zelenija !! Ucenjuju nas za EU, a samo oni bez ociju ne vide da im nije do naseg naroda nego do teritorije. A mi, jugoslovenski narodi, bit cemo, sto rece Bajaga, samo drugovi rasuti po svetu.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X