Društvo

Ministarka Vujović sa predstavnicima “Ziđina”. Radi se akcioni plan, Borani čekaju konkretne rezultate

 

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa predstavnicima kineske kompanije „Ziđin“, većinskog vlasnika Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, o koracima koje bi ta kompanija trebalo da preduzme kako bi se u poslovanju zadovoljili ekološki standardi.

U cilju smanjenja zagađenja koje nastaje zbog rada topionice, „Ziđin“ će, na zahtev resornog ministarstva, izraditi akcioni plan kojim će definisati konkretne korake za naredni period.

Vujović je rekla da će Akcioni plan precizno definisati sve potrebne mere kako bi se na najbolji način zaštitila životna sredina od zagađenja.

Na osnovu ovog dokumenta moći ćemo zajedno da pratimo koje aktivnosti su preduzete i kakav je efekat. Verujem da je ovo dobar mehanizam i da rezultat neće izostati, rekla je ministarka.

Kineski partneri su ministarki Vujović predočili da će akcioni plan biti usmeren na kratkoročne ciljeve, dok će problem na duži rok rešiti planirana modernizacija topionice koja podrazumeva i izgradnju postrojenja za sakupljanje i prečišćavanje dimnih gasova i sistema za odsumporavanje.

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, ukazao je predstavnicima „Ziđina“ i na problem koji domaćinstva u blizini površinskog kopa „Veliki Krivelj“ imaju sa prekomernom bukom koju stvara izvođenje radova.

Kako su rekli, određene aktivnosti su već preduzete, a u narednom periodu će biti razmotrene i druge mere kako bi smanjili buku.

U razgovoru je dogovoreno da se sastanci predstavnika kompanije „Ziđin“ i Ministarstva zaštite životne sredine održavaju najmanje jednom mesečno, kako bi se pratile i ubrzale planirane aktivnosti u oblasti ekologije.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X