Milikić: Nema materijalne, ni ekološke štete

155 0
Uzvodno od Malog Krivelja (2)

Nakon pucanja cevovoda koji transportuje rudnu pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije, zbog čega je došlo do izlivanja u Malom Krivelju, na teren je izašao i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Dobili smo informaciju da je juče došlo do manjeg proboja cevovoda koji transportuje pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije. Takođe, dobili smo i informaciju da je kompanija brzo reagovala i da nije došlo do materijalne štete. Više od 80 odsto zemljišta pored poplavljenog puta je u vlasništvu kompanije. Svaka čast zaposlenima u Zijinu koji su reagovali na najbrži i najbolji mogući način. Nije prvi put da se dešavaju ovakve situacije, jer mi živimo u gradu rudarstva. Ovo je sastavni deo proizvodnje i proizvodnog procesa. Drago mi je da je kompanija to shvatila  i da je reagovala u najkraćem mogućem roku,  izjavio je Milikić.

Kompanija Serbia Zijin Copper je odmah zaustavila proizvodnju, a tehničko osoblje obavilo je kontrolu cevovoda i utvrdilo mesto curenja pored puta u selu Mali Krivelj. Oštećena cev sanirana je za nekoliko sati,  razlivena pulpa je mehanizacijom uklonjena, a put je nasipan. Utvrđeno je da rudna pulpa ovoga puta nije ugrozila obližnju reku Valja Mare.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X