Društvo

Milikić: Nema materijalne, ni ekološke štete

Uzvodno od Malog Krivelja (2)

Nakon pucanja cevovoda koji transportuje rudnu pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije, zbog čega je došlo do izlivanja u Malom Krivelju, na teren je izašao i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Dobili smo informaciju da je juče došlo do manjeg proboja cevovoda koji transportuje pulpu od „Novog Cerova“ do kriveljske flotacije. Takođe, dobili smo i informaciju da je kompanija brzo reagovala i da nije došlo do materijalne štete. Više od 80 odsto zemljišta pored poplavljenog puta je u vlasništvu kompanije. Svaka čast zaposlenima u Zijinu koji su reagovali na najbrži i najbolji mogući način. Nije prvi put da se dešavaju ovakve situacije, jer mi živimo u gradu rudarstva. Ovo je sastavni deo proizvodnje i proizvodnog procesa. Drago mi je da je kompanija to shvatila  i da je reagovala u najkraćem mogućem roku,  izjavio je Milikić.

Kompanija Serbia Zijin Copper je odmah zaustavila proizvodnju, a tehničko osoblje obavilo je kontrolu cevovoda i utvrdilo mesto curenja pored puta u selu Mali Krivelj. Oštećena cev sanirana je za nekoliko sati,  razlivena pulpa je mehanizacijom uklonjena, a put je nasipan. Utvrđeno je da rudna pulpa ovoga puta nije ugrozila obližnju reku Valja Mare.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X