Društvo

Meštani Slatine zbog Ziđina traže pomoć grada, gradonačelnik formira radnu grupu

Milikic Slatina

 

Na današnjem sastanku predstavnika Slatine i  lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Bora, razgovaralo se o problemima meštana koji su počeli sa pripremama za otvaranje novog rudnika Čukaru Peki. Uništeni su reonski putevi, izgradnjom brane nastala su klizišta, pregrađen je potok i nastalo je veštačko jezero koje plavi oranice.

Miodrag Zivkovic Slatina

Slatinjani poučeni iskustvom rudarenja u Boru i otvaranjem novog rudika su u velikom strahu. Problemi su brojni. Kineska kompanija je angažovala advokatsku kancelariju koja osporava cene  za otkup zemljišta koja je propisala Republika Srbija. Ja to shvatam kao nepoštovanje državnih institucija, rekao je  Miodrag Živković iz Slatine i dodao da radnici kompanije Ziđin ne mare na njihove apele i tvrde da za sve radove imaju potrebne građevinske dozvole nadležnih institucija. Apelujemo na nadležne, da ako su već izdali takve dozvole, izađu na teren i provere trenutnu situaciju.

Zbog ovakve situacije  došlo je zbog nekomunikacije između meštana i predstavnika Saveta MZ, pa je u rešavanje problema uključena i lokalna samouprava.

Rešenje za sve probleme postoji, moramo zajedno da reagujemo i meštani i grad Bor. Formiraće se radna grupa koja će izaći na teren i utvrditi sve činjenice i probleme koji treba da se reše, pozvati kompanije koje rade na teritoriji MZ i tražiti rešenja, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.  Ovih dana ćemo obići sve Mesne zajednice, gde god postoji problem tražićemo da se uključe oni koji su nadležni i odgovorni, a sve u cilju da se reše svi problemi. Mi se kao grad maksimalno uključujemo,a  za sve ono što nije u nadležnosti grada izvestićemo nadležna ministarstva, jer zajedno moramo da vodimo brigu i o našim meštanima, ali i o razvoju rudarstva na teritoriji Bora, a sve u interesu građana.

Milikić je rekao da se očekuju razgovori sa predstavnicima Ziđina, ali je postavio pitanje šta rade pojedine advokatske kancelarije koje ne rade u interesu ni kompanije ni meštana, a ni grada Bora.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X