Društvo

Meštani Krivelja protestovali ispred direkcije Ziđn: Rudnik se širi a rešenje ne vide

BOR, (IST Media) Pedesetak meštana sela Veliki Krivelj održai su danas mirni protest pred sedištem nekadašnje direkcije RTB Bor, tražeći ispunjenje zahteva koji su bili predviđeni Unapred priprepremljenog plana reorganizacije UPPR, pre pronalaska starteškog partnera, kineskog Ziđin.

Meštani su istakli da su rudnici „Veliki Krivelj“ i „Cerovo“ uveliko nadomak sela, zbog čega su godinama unazad ugroženi, i to ne samo domaćinstva, već i putna i ostala infrastruktura.

Oni su od Vlade Srbije zatražili da im u roku od 30 dana izmiri preuzete finansijske obaveze, a od poslovodstva Ziđin da sagledaju stanje na terenu i o tome sačine izveštaj.

Podsetili su da je pre otvaranja rudnika, još 1975. godine bilo predviđeno preseljenje celog sela kako ne bi došlo do ovakvih problema.

Kriveljani i traže krivičnu odgovornost nekedašnjeg rukovodstva RTB zbog zloupotrebe službenog položaja jer su, prema UPPR, strateškog partnera ostavili loše nasleđe, uključujući i poslodice uzurpacije imovine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X