Zabava

MALINA MOYE na NIŠVILU – Manekenstvo i gitarska virtuoznost

NIŠ, (IST Media) Levoruka američka gitaristkinja, pevačica i kompozitorka Malina Moye nastupiće sa svojim sastavom na predstojećem Nišvilu u petak 9. avgusta.

Tokom karijere koja traje nepunu deceniju ipo Malina Moye se osim zapaženog muzičkog angažovanja ogledala i u drugim oblastima kao što su gluma, moda, humanitarni rad (…) a mediji su složni u konstataciji da je reč o jedinstvenoj pojavi na muzičkoj sceni koja objedinjava rock, blues, soul i funk, naglašavaju organizatori.

Jedan od najpoznatijih gitarskih brendova “Fender” je prepoznao Malinu kao jednu od prvih levorukih afro američkih gitaristkinja i pozvao je da se pridruži Fender porodici legendarnih umetnika koji sviraju ili su svirali na modelima ove firme, a magazine “Guitar world” uvrstio ju je već posle prvog singla “Girlfriend” iz 2004. godine na listu 10 najboljih gitaristkinja svih vremena.

Album koji je Malina Moye objavila pre nepunih godinu gada “Bad As I Wanna Be”, dve nedelje za redom je bio na prvom mestu Bilbordove blues liste, što je praktično zaokružilo priču započetu sa prethodna dva studijska izdanja “Diamonds and Guitars” iz 2009. i “Rock’And Roll Baby” iz 2014. godine sa kojeg se izdvojio hit “K-yotic” na kojem je gost bio soul legenda Bootsy Collins.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 9. do 14. novembra

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 2. do 7. novembra

Ist Media

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 12. do 17. oktobra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X