MALINA MOYE na NIŠVILU – Manekenstvo i gitarska virtuoznost

118 0
NIŠ, (IST Media) Levoruka američka gitaristkinja, pevačica i kompozitorka Malina Moye nastupiće sa svojim sastavom na predstojećem Nišvilu u petak 9. avgusta.

Tokom karijere koja traje nepunu deceniju ipo Malina Moye se osim zapaženog muzičkog angažovanja ogledala i u drugim oblastima kao što su gluma, moda, humanitarni rad (…) a mediji su složni u konstataciji da je reč o jedinstvenoj pojavi na muzičkoj sceni koja objedinjava rock, blues, soul i funk, naglašavaju organizatori.

Jedan od najpoznatijih gitarskih brendova “Fender” je prepoznao Malinu kao jednu od prvih levorukih afro američkih gitaristkinja i pozvao je da se pridruži Fender porodici legendarnih umetnika koji sviraju ili su svirali na modelima ove firme, a magazine “Guitar world” uvrstio ju je već posle prvog singla “Girlfriend” iz 2004. godine na listu 10 najboljih gitaristkinja svih vremena.

Album koji je Malina Moye objavila pre nepunih godinu gada “Bad As I Wanna Be”, dve nedelje za redom je bio na prvom mestu Bilbordove blues liste, što je praktično zaokružilo priču započetu sa prethodna dva studijska izdanja “Diamonds and Guitars” iz 2009. i “Rock’And Roll Baby” iz 2014. godine sa kojeg se izdvojio hit “K-yotic” na kojem je gost bio soul legenda Bootsy Collins.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Provetravanje u Boru

Piše - 29. June 2014. 0
BOR, (IST Media) Karavan PROVETRAVANJE protutnjao je u petak borskim “Malim stadionom”, ostavivši za sobom oko 1.000 zadovoljnih lica iz…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X