DruštvoTema dana

Lekari zahvaljujući popravljenom skeneru spasili život motociklisti Dejanu Miladinoviću

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić, S.T.) Nakon otklanjanja kvara, koji se desio početkom aprila, skener u borskoj Opštoj bolnici je ponovo u funkciji. I baš zahvaljujući tom uređaju, spasen je život Dejanu Miladinoviću, koji je 6. avgusta doživeo težak udes na motociklu.

 

“Značaj jednog ovakvog aparata je dokazan na primeru kada je pre nekoliko dana, zahvaljujući dobroj organizaciji i timskom radu, spasen je jedan mladi ljudski život”, rekao nam je direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

 

Podsećamo da je povređeni mladić u borsku bolnicu dovežen u izuteno teškom stanju i da je borba lekara za njegov život bila dramatična. Povređenom mladiću je odstranjena slezina, a zadobio je prelom karlice i desne ruke, povredu plućnog krila i prelom rebra, o čemu smo pisali.

 

Kad je reč o dugoj popravci skenera, Joksimović naglašava da je zbog ozbiljnosti kvara popravka zaista trajala duže vreme.

 

“Morali smo da ispoštujemo Zakon o javnim nabavkama, a prema njemu su postavljeni određeni rokovi i odluke. Krajem jula je popravljen skener, testiran pa je sada u punoj funkciji”, dodao je on.

 

Kada je reč o daljoj zameni delova, kaže Joksimović, u planu je još jedna investicija.

 

Skenerom se u borskoj Opštoj bolnici dnevno pregleda oko 20, a mesečno oko 700 pacijenata. Očekuju se i novi remonti na uređaju čija je vrednosti oko 17 miliona dinara, novac je obezbeđen i remont neće napraviti probleme u promenama termina zakazivanja pregleda, obećava dr Joksimović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

Ist Media

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X