KORONA I SEKS: U Rusiji se kupuju kostimi medicinskih sestara i kondomi

271 0

Piše: BBC

U jeku pandemije korona virusa, Rusi pojačano kupuju proizvode za starije od 18 godina – kondome, lubrikante, seks-igračke i kostime. Na primer, potražnja za kostimom medicinske sestre porasla je nekoliko puta.

Tokom marta, prodaja u onlajn seks-šopu „Ozon“ porasla je za 300 odsto u odnosu na godišnji prosek, kažu iz ove prodavnice za BBC.

Tradicionalno, najveća potražnja na tržištu intimne robe je uoči Dana zaljubljenih i sličnih praznika, nakon čega opada.

Međutim, prodaja je trenutno na nivou 14. februara i 8. marta, navode iz „Ozona“.

To je očigledno posledica smanjenog protoka ljudi na javnim mestima i ograničenja društvenih aktivnosti u svetlu pandemije korona virusa i preventivnih mera, pretpostavljaju iz „Ozona“.

Internet prodavnica Ali Ekspres Rusija takođe beleži povećanu potražnju proizvoda za starije od 18.

Prodaja je ovog meseca porasla za 20 odsto u odnosu na februar, kažu za BBC iz pres-službe Ali Ekspresa. Ovakav rast kompanija objašnjava aktuelnim merama samoizolacije.

Rusija nije jedina zemlja u kojoj je potražnja za seks-igračkama porasla tokom epidemije korona virusa.

Nemački proizvođač seks-igračaka „Vumenajzer“ saopštio je da je u periodu od 1. januara do 6. marta porast prodaje robe za 50 odsto veći od očekivanog.

U Italiji i Sjedinjenim Državama, koje zajedno sa Kinom spadaju u prve tri zemlje u svetu po broju obolelih od korona virusa, prodaja je porasla za 60 odsto u odnosu na očekivano.

Ministarstvo zdravlja američke države Njujork je, u cilju borbe protiv širenja korona virusa, apelovalo na stanovnike da seks upražnjavaju samo sa stalnim partnerima, kao i da smanje broj seksualnih partnera što je više moguće.

Ministarstvo je takođe preporučilo da se seks uživo zameni video-pozivima i sekstingom.

Vi ste sami svoj najsigurniji seksualni partner. Masturbacija ne doprinosi širenju Kovid-19, posebno ako perete ruke (i seks-igračke) vodom i sapunom 20 sekundi pre i posle seksa, kažu iz Ministarstva.

Zdravstvene institucije u Rusiji nisu izdale nikakve slične preporuke.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X