DruštvoKorona

Kontakti na sajtu Ministarstva zdravlja za INFORMISANJE O KORONA VIRUSU ne funkcionišu

Ministarstvo zdravlja iniciralo je pokretanje sajta za informisanje o korona virusu (covid19.rs) ali je mobilni  telefon 064 8945 235 (koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja) na koji se upućuju osobe koje sumnjaju da su zaražene virusom nedostupan, dok se na telefon 011 2684 566 Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” niko ne javlja, proverila je naša redakcija.

Ministarstvo zdravlja je obavestilo javnost da se na dostupnim brojevima telefona mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa, ali je očigledno reč o “gluvim telefonima”.

Nedostupni brojevi su “otvoreni” i za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19.

U kakvoj je konfuziji država, najbolje ilustruje informacija sa sajta Južnih vesti koje prenose da je iz italijanskog grada Bergama ka Nišu krenuo avion sa putnicima, iako je Vlada Srbije donela odluku o privremenoj zabrani ulaska u našu zemlju strancima iz zemalja žarišta korona virusa, poput Italije.

U Aerodromu “Konstantnin Veliki” kažu da još nemaju uputstva šta će raditi sa putnicima, kao ni da li avion može da sleti u Niš, jer im još nije zvanično stigla odluka Vlade.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X