Konkurs za dodelu subvencija za projekte razvoja turizma

411 0

SOKOBANJA, januar 2012. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma u 2012. godini.

 

Sredstva se dodeljuju za promociju Srbije kao turističke destinacije, unapređenje kvaliteta ponude turističkog mesta ili regije i smeštajno ugostiteljske ponude, razvoj zabavno-rekreativnih sadržaja, stručnu obuku u turizmu, unapređenje statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa.

 

 

Dotacije mogu da se koriste i za izradu planske i projektne dokumentacije, razvojne planove restrukturiranja i tržišnog pozicioniranja turističkih mesta i projekte bazične komunalne i turističke infrastrukture, izgradnju pristupnih saobraćjanica, uređenje građevinskog i zemljišta, namenjenog za rekreaciju.

 

Sredstva su namenjena i za postavljanje turističke signalizacije na destinacijama, izgradnju i rekonstrukciju objekata od posebnog značaja za razvoj turizma -vidikovci, istorijski spomenici, vizitorski centri, platoi, kongresne dvorane, kampovi i slično.

 

Dodela sredstava vršiće se prema kriterijumima stepena usklađenosti sa Strategijom razvoja turizma, prioritetu turističkih delatnosti, razvoju turističkih prostora, adekvatnom upravljanju resursima i razvojnim procesima i stepenu razvijenosti opštine.

 

Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, destinacijske menadžment organizacije, preduzeća i druge institucije i organizacije, čiji su osnivači vlada ili jedinice lokalne samouprave, kao i pravna lica koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima infrastrukture. Zahtevi se podnose Ministarstvu do 1. decembra.

www.soko-banja.org

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X