Konkurs za dodelu subvencija za projekte razvoja turizma

324 0

SOKOBANJA, januar 2012. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma u 2012. godini.

 

Sredstva se dodeljuju za promociju Srbije kao turističke destinacije, unapređenje kvaliteta ponude turističkog mesta ili regije i smeštajno ugostiteljske ponude, razvoj zabavno-rekreativnih sadržaja, stručnu obuku u turizmu, unapređenje statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa.

 

 

Dotacije mogu da se koriste i za izradu planske i projektne dokumentacije, razvojne planove restrukturiranja i tržišnog pozicioniranja turističkih mesta i projekte bazične komunalne i turističke infrastrukture, izgradnju pristupnih saobraćjanica, uređenje građevinskog i zemljišta, namenjenog za rekreaciju.

 

Sredstva su namenjena i za postavljanje turističke signalizacije na destinacijama, izgradnju i rekonstrukciju objekata od posebnog značaja za razvoj turizma -vidikovci, istorijski spomenici, vizitorski centri, platoi, kongresne dvorane, kampovi i slično.

 

Dodela sredstava vršiće se prema kriterijumima stepena usklađenosti sa Strategijom razvoja turizma, prioritetu turističkih delatnosti, razvoju turističkih prostora, adekvatnom upravljanju resursima i razvojnim procesima i stepenu razvijenosti opštine.

 

Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, destinacijske menadžment organizacije, preduzeća i druge institucije i organizacije, čiji su osnivači vlada ili jedinice lokalne samouprave, kao i pravna lica koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima infrastrukture. Zahtevi se podnose Ministarstvu do 1. decembra.

www.soko-banja.org

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

“Zoranov brk” za Dijanočku

Piše - 29. October 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Pete večeri zaječarskog pozorišnog festivala “Dani Zorana Radmilovića” izveden je komad Nikolaja Koljade “Kokoška” u…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X