Korona

Kisić Tepavčević: U mnogim zemljama je popuštanjem mera došlo do blagog skoka zaraženih

kisic
Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je sa popuštanjem mera moguće da dodje do povećanja broj inficiranih korona virusom ali i dodala da će to zavisi od samih gradjana i njihovog ponašanja.

Ona je navela da je virus i dalje prisutan u populaciji ali i da toplo vreme generalno smanjuje verovatnoću prenošenja kapljičnih infekcija.

Imamo i kontinuirani pad broja pozitivnih, sve to nam ide u prilog, ali je virus i dalje prisutan. U mnogim zemljama je sa popuštanjem mera došlo do blagog skoka zaraženih, rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.
Govoreći o ponašanju gradjana posle popuštanja mera, ona je rekla da svako individualno procenjuje rizik.

“Nošenje maski na otvorenom prostoru nije neophodno, posebno ako šetamo sa članovima porodice. Maske treba nositi kada ste u zatvorenim prostorima sa velikim brojem ljudi, poput pošta, banki, javnog prevoza, uz obavezno pranje ruku i da ne dodirujemo oči ili usta. Čak i da se virus nalazi na rukama ne možemo se zaraziti ako ne dodirujemo oči”, kazala je Kisić Tepavčević.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X