Društvo

Joksimović: Netačni navodi medicinske sestre o zapošljavanju. Nov prijem ne dozvoljava Ministarstvo

bolnica korona bor

foto: Današnja slika ispred kovid trijaže

BOR – Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović, demantovao je danas saopštenje Pokreta “1 od 5 miliona”, u kome se navodi da je medicinskoj sestri iz Bora, Katarini Terzić, onemogućeno da se zaposli u svojoj struci, i da joj je u toj bolnici glavna medicinska sestra rekla “svi ti konkursi za zapošljavanje su lažni a i ako zaposle nekog, to su oni sa privatnom, a ne državnom školom”, kao i da se prijave za posao “bacaju u smeće”.

Joksimović je na konferenciji za medije rekao da se radi o netačnoj prijavi jedne sugrađanke iz Bora, koju su kasnije preneli mediji, a informacija o tome je kružila i društvenim mrežama.

On je naveo da je zbog velikog broja medicinskih radnika koji zbog epidemološke situacije odsustvuju sa posla (67 medicinskih radnika), od Ministarstva zdravlja i Komisije Vlade Srbije za nova zapošljavanje zatražio prijem 30 sestara, 10 lekara i dva viša radiološka tehničara, ali da na zadnjoj sednici komisije prijem novih radnika nije odobren zbog popunjenog broja po normativima.

O svemu tome smo obavestili sve koji nam donose CV za novo zaposlenje, rekao je Joksimović i dodao da “nijedna prijava nije bačena u smeće niti se bilo ko prema onima koji traže posao ponašao neprijatno”.

Naznačio je da bi bolnica u Boru na određeno vreme mogla da primi zdravstvene radnike samo ako bi ih plaćala iz sopstvenih sredstava, ali da je to nemoguće jer je bolnica u blokadi od 2019. godine.

Kada je reč o primanjima zdravstvenih radnika na neodređeno vreme u Oštoj bolnici Bor, dr Joksimović je rekao da je od 2016, od kada je on na čelu te ustanove, u stalni radni odnos primljeno 13 doktora, 21 mediciksna sestra i jedan farmaceut, kao i da su svi konkursi bili po važećim propisima.

Kao državna ustanova mi podležemo kontroli i kontrolisani smo do sada i redovno i po raznim prijavama. Kontrolisali su nas i inspekcija rada, policija, komisija Republčičkog Fonda za zdravstveno osiguranje kao i zdravstvena inspekcija, i niko nikada nije imao primedbu na zakonitost prilikom prijema, rekao je Joksimović.

Joksimović je ponovio da zdravstveni radnici u Boru danas rade na ivici snage, i da na kovid odeljenju trenutno leže 92 bolesnika, od čega je 74 pozitivno a petoro na respiratoru. Dnevno se obavi čak 40 pregleda kovid bolesnika, odnosno dve trećine pacijenata koji dođu u tu ustanovu.

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“, u Boru su danas registrovana 84 nova slučaja zaraze korona virusom, dok se 37 osoba  oporavilo.

Prema iznetim podacima, na današnji dan ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora je 810.

U Opštoj bolnici Bor danas je postavljen kontejner za pacijente koji čekaju na pregled, što je najavilo rukovodstvo grada.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X