BorDruštvo

Javni uvid u nacrt plana za preseljenje domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima od 4. juna do 3. jula.

parcele preseljenje krivelj

 

Od 4. juna do 3. jula svi građani moći će da prilože sugestije, primedbe, zahteve u vezi sa nacrtom plana preseljenja domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima, i to na dva načina: dostavljanjem pisane forme na pisarnicu Gradske uprave u Boru ili slanje poštom.

 

Nakon završetka javnog uvida biće organizovana javna sednica Komisije za planove na kojoj će biti razmotreni svi zahtevi građana, najavila je Saška Milošević, načelnica Gradske uprave u Boru.

Održavanje javne prezentacije plana predviđeno je za ponedeljak 24. juna u 15:30 časova u Gradskoj upravi u Boru (sala broj 2), kojoj će takođe moći da prisustvuju svi građani, najavila je ona.

Prostor namenjen za izgradnju novog borskog naselja nalaziće se u katastraskim opštinama Šarbanovac, Zlot 4, i Brestovac, a predviđen za preseljenje domaćinstava koja se nalaze u zoni rudarske aktivnosti.

Procenjuje se da će u njemu biti izgrađeno 800 novih građevinskih parcela za seoski tip stanovanja, i oko 100 parcela za nepoljoprivredna domaćinstva.

Planirani su i prostori za društveni centar, eko-park, zaštitno zelenilo, groblje, kao i izgradnja nove toplane koja će biti priključena na sistem gradske toplane, izjavila je načelnica GU, dodajući da je nacrt plana izložen u holu Gradske uprave i mesnim zajednicama Brestovac i Zlot.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X