DruštvoНекатегоризовано

Javna rasprava za medijske radnike za sufinansiranje projekata

NEGOTN, (IST Media) – U Negotinu je održana javna rasprava o temama od javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kojoj su prisustvovali predstavnici zainteresovanih medijskih kuća sa teritorije Borskog i Zaječarskog okruga. 

 

Opština Negotin, krajem prošle godine predložila je teme medijskog sadržaja koji su od javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Negotin i pozvala sve zainteresovane činioce da uzmu učešće u javnoj raspravi davanjem primedbi, predloga i sugestija pisanim putem.

 

javna rasprava negotin mediji

 

Među trinaest ponuđenih tema su medijski sadržaji koji doprinose afirmaciji interaktivnog učešća građana u poboljšanju rada lokalne samouprave, sadržaji značajni za privredni razvoj i stvaranje povoljnog privrednog ambijenta na teritoriji opštine Negotin kao i medijski sadržaji iz oblasti obrazovanja i nauke koji afirmišu rad obrazovnih institucija opštine Negotin. 

 

Od javnog interesa su i medijski sadržaji u oblasti kulture i očuvanja kulturnog nasleđa opštine Negotin, sadržaji namenjeni mladima, koji promovišu stručna i naučna dostignuća, zdrav način života, nenasilje i značaj sporta na teritoriji opštine Negotin, dokumentarno-obrazovni sadržaji u domenu ljudskih prava i sloboda – programski sadržaji o zapošljavanju, starim zanatima, traženim obrazovnim profilima, inovacijama i programima u oblasti zapošljavanja, sadržaji edukativnog tipa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji seoskog područja opštine Negotin, sadržaji edukativnog tipa iz oblasti borbe protiv korupcije, kao i istraživački medijski programi u oblasti borbe protiv korupcije;

 

Medijski sadržaji značajni za očuvanje identiteta nacionalnih manjina koje žive na teritoriji opštine Negotin, sadržaji značajni za inkluziju osoba sa invaliditetom, sadržaji posvećeni energetici, komunalnim temama, kao i promovisanju energetske efikasnosti i primera dobre prakse, sadržaji iz oblasti zaštite životne sredine, edukativni programi, promocija i zaštita prirodnih resursa Negotina i okoline i informativno-obrazovni medijski sadržaji iz oblasti bezbednosti i unapređenja stanja bezbednosti na teritoriji opštine Negotin, takođe su teme od javnog značaja.

 

Prisutni na javnoj raspravi predložili su da od javnog značaja budu i medijski sadržaji vezani za dijasporu, kao i oblast turizma.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X