Izvesna saradnja poljskih rudarskih kompanija i RTB

275 0

poljska featuredBOR, (IST Media) Četvrti proizvođač bakra u svetu, poljski koncern KGHM, zainteresovan je za uspostavljanje saradnje sa Rudarsko-topioničarskim basenom Bor, izjavio je danas u Boru počasni konzul Republike Srbije u Poljskoj, Ranko Tomović.

 

„Politika Vlade Srbije bi opredelila koji bi partnerski odnos mogao biti uspostavljen između KGHM-a i RTB-a Bor, i to je tema koju ćemo sa ministrom Milanom Bačevićem ili ministarkom Zoranom Mihajlović započeti već u ponedeljak, kada u posetu Srbiji dolazi 18 eminentnih poljskih proizvođača rudarske opreme“, najavio je Tomović.

 

Prema njegovim rečima, poljski privrednici će sa predstavnicima srpskih kompanija koje se bave rudarstvom, razmeniti mišljenja i nastaviti razgovore koji su započeti u septembru prošle godine na velikom sajmu rudarstva u Poljskoj.

 

„Reč je o nastavku privrednih veza uspostavljenih sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim na Sajmu rudarstva, kada je ova poseta i dogovorena“, podsetio je Tomović.

 

Direktor Rudnika bakra Bor Vidoje Adamović, najavio je da će se već narednih dana saradnja ostvariti sa jednom poljskom kompanijom koja se bavi proizvodnjom eksploziva.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X