EkonomijaНекатегоризовано

Izvesna saradnja poljskih rudarskih kompanija i RTB

poljska featuredBOR, (IST Media) Četvrti proizvođač bakra u svetu, poljski koncern KGHM, zainteresovan je za uspostavljanje saradnje sa Rudarsko-topioničarskim basenom Bor, izjavio je danas u Boru počasni konzul Republike Srbije u Poljskoj, Ranko Tomović.

 

„Politika Vlade Srbije bi opredelila koji bi partnerski odnos mogao biti uspostavljen između KGHM-a i RTB-a Bor, i to je tema koju ćemo sa ministrom Milanom Bačevićem ili ministarkom Zoranom Mihajlović započeti već u ponedeljak, kada u posetu Srbiji dolazi 18 eminentnih poljskih proizvođača rudarske opreme“, najavio je Tomović.

 

Prema njegovim rečima, poljski privrednici će sa predstavnicima srpskih kompanija koje se bave rudarstvom, razmeniti mišljenja i nastaviti razgovore koji su započeti u septembru prošle godine na velikom sajmu rudarstva u Poljskoj.

 

„Reč je o nastavku privrednih veza uspostavljenih sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim na Sajmu rudarstva, kada je ova poseta i dogovorena“, podsetio je Tomović.

 

Direktor Rudnika bakra Bor Vidoje Adamović, najavio je da će se već narednih dana saradnja ostvariti sa jednom poljskom kompanijom koja se bavi proizvodnjom eksploziva.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Ziđin Majningu nagrada Privredne komore Srbije za poslovni uspeh

Ist Media

Ziđin: Nakon testiranja metalurških agregata u toku kontrola rada

Ist Media

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X