Ivica i Marica otvorili pozorišni festival za decu u Zaječaru

1220 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru večeras je premijernim izvođenjem komada “Ivica i Marica i zla veštica”, u režiji Saše Latinovića, otvoren 7. Međunarodni pozorišni festival za decu “Čar čar ZajeČAR”.

 

Uz zvuke bubnjeva i fanfara predškolske grupe Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara i prigodnim muzičko-scenskim nastupom glumaca Dečijeg centra Zaječar u prepunoj sali zaječarskog teatra svečano je otvoren 7. Međunarodni pozorišni festival za decu „čar čar ZajeČAR“.

 

DSC_0793

 

Mališani su prve festivalske večeri uživali u čuvenoj bajci Braće Grim u izvođenju glumaca Miloša Đuričića (Života), Dare Rančić (Marica), Miloša Tanaskovića (Ivica), Ane Bretšnajder (veštica), Selene Ristić Vitomirović (maćeha) i Predraga Grbića (otac).

 

DSC_0949

 

Žiri u sastavu: Milutin Vešković, Dragana Jovanovi i Dragana Mladenović Veljković je imao težak zadatak, što je i potvrđenom odlukom da nagradu „ČAR“ za najboljeg glumca večeri dobije ceo zaječarski ansambal a publika će u narednim danima svojom ocenom odrediti najbolju predstavu.

 

Druge večeri festivala na programu je komad „Hajduci“ po tekstu Branislava Nušića, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta u režiji Vladimira Milojevića.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X