Tema danaTurizamНекатегоризовано

Ići u Tursku ili ne? Agencije čekaju stav države

BOR (IST Media, Beta, Milena Stanojković) Turističke agencije očekuju savet Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije o putovanjima turista u Tursku, izjavio je danas direktor agencije Belvi Milan Lainović.

 

On je agenciji Beta rekao da se očekuje sastanak s predstavnicima Ministarstva na kojem bi se razgovaralo o tom problemu.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je pozvao je gradjane da ne putuju u Tursku, jer ne može da im se garantuje bezbednost, ali u agencijama navode da je potreban i zvaničan stav Vlade Srbije o zabrani putovanja u tu zemlju, kako bi agencije imale pravni osnov da vrate novac onima koji su uplatili aranžmane.

 

turska_obala

 

Lainović je rekao da za sada nema većeg otkazivanja turističkih arnžamana za Tursku, i da se letovi Er Srbije ka toj zemlji redovno odvijaju.

 

Za sada imamo informaciju da je u letovalištima u Turskoj sve u redu i ne očekujemo veća otkazivanja“, rekao je Lainović.

 

Prema podacima borskih turističkih agencija, među građanima Bora nema interesovanja za putovanja u Tursku u ovom periodu. Iako je tokom leta bilo uplaćenih aranžmana za ovu destinaciju, Borani se sada retko i raspituju o putovanju u Tursku, kažu u borskim turističkim agencijama.

 

Mi smo u prošlom mesecu imali uplaćene aranžmane za Tursku, a sada se ljudi ni ne raspituju.” rekla je za IST Media Ljubica Francišković iz agencije “Xway”.

 

Iz agencije “Colosseum travel” kažu da uplaćenih aranžmana za Tursku ove sezone nisu ni imali, a interesovanja je bilo malo.

 

U agenciji “Aster” kažu da su sve aranžmane otkazali. “Mi smo uplate za Tursku radili u januaru i februaru, ali su pre dva meseca svi aranžmani otkazani. Ponudu za Tursku trenutno ne radimo” rekla nam je Gorica Barbulović iz agencije “Aster”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Četvrta NEGOTINSKA BUĆKA” – Kusjak 2024. od 27. do 28. jula

Ist Media

Kako da uživate u lokalnoj kuhinji tokom putovanja

Ist Media

Otovrena sezona kupanja na Borskom jezeru. Sezona na Rgotskom jezeru otvorena pre kalendarskog leta

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X