I skromna donacija borskom Domu zdravlja mnogo znači

1233 0

BOR, (IST Media) Boranin Jakov Adžić, donirao je danas Hitnoj službi borskog Dom zdravlja opremu kojom će se unaprediti i olakšati pružanje primarne zdravstvene zaštite.

 

Adžić je donirao nekoliko uređaja za merenje krvnog protiska poslednje generacije, zatim beskontaktni toplomer i ekološke toplomere koje nije moguće oštetiti.

 

Donacija Dom zdravlja Adzich 3 r

 

Reč je sertifikovanim aparatima švajcarske proizvodnje, kojima  će se umnogome olakšati rad Hitne službe, jer su laki za rukovanje.

 

„Donacije nije kapitalna, ali u ovim uslovima mnogo znači. Tim pre što Dom zdravlja, opština i država nisu u mogućnosti da uvek izađu u susret zahtevima za obnavljanje opreme“, rekao je Adžić i pozvao sve uspešne privatnike i potencijalne donatore, da izađu u susret i sami daju doprinos osavremenjivanju opreme u borskoj ustanovi.

 

Doktor Miroslav Dobrosavljević, iz Hitne službe Doma zdravlja, posebno je istakao značaj beskontaktnih toplomera, kojima je moguće izmeriti temperaturu na daljinu, tako što se uređaj uperi pacijentu u čelo.

 

Donacija Dom zdravlja Adzich 3e

 

„Lekar nikada ne zna od čega boluje pacijent koji dođe na pregled, da li je možda inficiran ili boluje od neke kožne bolesti. Novim toplomerom će pregled biti efikasnijii brži, a rezultat se dobija nakon samo nekoliko sekundi“, rekao je Dobrosavljević.

 

Jakov Adžić je prethodno doniranje Domu zdravlja započeo poklonima dečjem odeljenju.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X