Naslovi.netZabavaНекатегоризовано

Gitarijada reagovala na optužbe prošlogodišnjeg pobednika

Gitarijada: Optužbe neprimerene, master snimke čekamo do kraja juna

 

 

ZAJEČAR, Ustanova Gitarijada Zaječar, reagovala je danas povodom optužbe prošlogodišnjeg pobednika ove manifestacije po odluci međunarodnog žirija, Holographic Human Element (HHE) iz Travnika (BiH), da ni devet meseci nakon takmičenja, od obećanih nagrada nije dobio ništa. Bend tvrdi da je izostalo potpisivanje ugovora sa njima, po kojem bi se regulisalo snimanje i izdavanje albuma, snimanje video spota i godinu dana marketinške podrške bendu

 

perislav ducic
Perislav Ducić: Ljut

“Bend Holographic Human Element iz Travnika je pobednik 48. Gitarijade po oceni Stručnog žirija i po tom osnovu je ostvario pravo na pripadajuću nagradu. Međutim, kada su otpočeli pregovori o realizaciji nagrade, nastali su problemi. Tokom ovih pregovora, predstavnici naznačenog benda postavljali su neprimerene uslove i odbijali saradnju, ne poštujući planiranu dinamiku organizatora festivala – Ustanove Gitarijada Zaječar, budući da je snimanje albuma planirano za početak februara, promocija 14. marta u Domu omladine Beograda i nastupi benda na Gitarijada promo tour 2015. tokom aprila ove godine”, navodi se u saopštenju, koje je potpisao direktor Gitarijade, Perislav Ducić.

 

Dalje se navodi da je Ustanova Gitarijada, u najboljoj nameri da nagradu realizuje i sa bendom ipak postigne dogovor, 8. juna sa Udruženjem „H.O.Drugačija umjetnost – Alter Art“ iz Travnika, koju zastupa Darko Saračević, zaključila Ugovor kojim se ovo udruženje obavezuje da obezbedi termin i ostale uslove za snimanje naznačenog albuma, kao i da master snimak na odgovarajućem nosaču zvuka isporuči Ustanovi Gitarijada Zaječar najkasnije do 30. juna 2015. godine.

 

“Nisu nam poznati razlozi i motivi za ovakvo reagovanje jednog člana benda u javnosti i to pre isteka roka za ispunjenje ugovornih obaveza pomenutog udruženja, jer očekujemo isporuku master snimka, kako bismo nastavili aktivnosti u vezi izdavanja i promocije albuma”, zatečeni su organizatori.

 

Da podsetimo, travnički bend je najavio tužbu protiv Gitarijade, a da li će se sve rešiti van suda, pokazaće naredni period.

 

U svakom slučaju, optužbe prošlogodišnjeg pobednika došle su u najgorem mogućem trenutku, u jeku kampanje ovogodišnje Gitarijade, koja se ove godine održava ranije nego inače, od 29. jula do 1. avgusta.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Zasеdao Organizacioni odbor 57. Gitarijade: Cеna komplеta karata 2.000 dinara

Ist Media

Sanirana četiri kilometra puta od Donje Bele Reke do fabrike kreča Zagrađe. Od Ziđina 200 tona rizle

Ist Media

MOTO SKUP ovog vikenda na Borskom jezeru. Evo ko nastupa

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X