Kultura

Emotivno veče posvećeno Bobani Veličković Momčilović. Vivaldi i Pjacola za najbolju borsku sportistkinju

beogradski kamerni orkestar

Foto: Ist media

Beogradski kamerni orkestar, predvođen sjajnim i svetski priznatim violinistom Milošem Petrovićem, priredio je Boranima nezaboravno veče, vodeći ljubitelje klasične muzike kroz delo Četiri godišnja doba Antonio Vivaldija i Astora Piacole.

Bilo je to pre svega veče puno emocija, jer je nastup vrsnih muzičara bio posvećen najboljoj borskoj sportistkinji, preprano preminuloj Bobani Veličković Momčilović, članici reprezentacije Srbije u streljaštvu i članici Olimpijskog tima.

Domaćin večeri i organizator koncerta, održanog u gotovo prepunoj sali Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”, bila je Boranka, koncertmajstor Miljana Popović Materni, bliska Bobanina prijateljica i osnivač Beogradskog kamernog orkestra 2021. godine.

Rekla je da je imala želju da u Bobaninu čast i sećanje na nju, organizuje koncert koji bi slavio sve ono sto je ova sportiskinja bila za nas.

Potrudićemo se da zvuke vanvremenske muzike koju sviramo usmerimo ka onoj drugoj strani obale, ka našoj Bobani koja nas sa srećom i ponosom sigurno večeras sve vidi, čuje i oseća, kazala je u svom emotivnom govoru Miljana.

Sećajući se svoje drugarice iz detinstva, Miljana se osvrnula na Bobanin karakter, rekavši da je pamti kao veselu, nasmejanu, pozitivnu, ambicioznu, privrženu, oštrog uma i blage naravi.

To valjda objašnjava i zašto je bila šampion u svom sportu  ali i u životu. Život za svakoga od nas ima planove. U njenih 30 godina stalo je onoliko koliko ne staje u 100 života. Nama ostaje tuga i praznina zbog njenog preranog odlaska. ali, Večeras nismo ovde da tugujemo, već da širimo radost i ljubav, kao što ih je Bobana svojim osmehom širila. Tu smo sa željom da muzikom slavimo njen lik, delo, naše zajedničke uspomene, njen život, i život koji je podarila svom sinu Vukašinu, kao i profesionalni, sportski, lični i prijateljski amanet koji je ostavila, izjavila je Miljana uz neuspeli trud da zadrži suze i potisne knedlu u grlu.

Tokom 90 minuta programa, Borani su uživali kroz Četiri godišnja doba, putovali predelima Vivaldijeve Italije i Pjacoline Argentine, kroz razna osećanja i raspoloženja u kojima se slavi različitost medu ljudima, životnim ciklusima i periodima u istoriji muzike.

Beogradski kamerni orkestar osnovan je 2021. godine od strane rukovodioca i koncertmajstora Miljane Popović Materni. Pod vodstvom šefa dirigenta i umetničkog rukovodioca Danijela Gajsa, i uz stalno gostujućeg koncertmajstora i solistu Stanka Madića, orkestar je brzo stekao svetsko priznanje i ugled.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

“Gorki smeh” nikad slađi – sa književne večeri satiričnih kratkih formi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X