Društvo

Dujanović: U oblasti zaštite životne sredine Ziđin Koper ostvario bolje rezultate od onih iz izveštaja

zijin copper Ministarstvo poseta ekologija

 

Foto: I.Mitrović

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, izjavio je danas da je kompanija Srbija Ziđin Koper (Zijin Copper) ostvarila odlične rezultate u oblasti zaštite životne sredine, bolje od onih koji se mogu sagledati u dokumentaciji i izveštajima dostavljenim resornom ministarstvu.

Stanje na terenu pruža potpuno drugačiju ekološku sliku od one koju pamtim pre dolaska kompanije Ziđin. Rekultivisane su velike površine degradirane rudarskim aktivnostima, a novoizgrađeni i rekonsturisani kompleks topionice i rafinacije (TIR) pokazuju koliko energije i sredstava kompanija ulaže u zaštitu životne sredine, rekao je Dujanović prilikom posete rudnika i pogona u ovoj kineskoj kompaniji.

Aleksandar Dujanović

On je dodao da Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine u vrhu svojih prioriteta imaju održiv ekonomski razvoj Srbije i da intenzivno radi na „zelenoj tranziciji“ i da u tome imaju “nesebičnu podršku srpske privrede i stranih investicionih partnera”.

Dujanović je sa svojim saradnicima razgledao rudnike „Novo Cerovo“ i „Veliki Krivelj“, novu flotaciju, kao i ozelenjene brane 1 i 2 flotacijskog jalovišta, dok je  najviše vremena tokom ove posete posvećeno novim proizvodnim pogonima TIR-a i predstavljanju inovativne tehnologije i opreme koja je doprinela smanjenju emisije sumpor-dioksida.

zijin copper Ministarstvo poseta ekologija 2

Menadžment kompanije, koju je predvodio zamenik generalnog direktora zaduženog za ekologiju Zou Gang, predstavio je gostima detaljan izveštaj o aktivnostima na polju zaštite životne sredine u proteklom periodu. Ziđin je predstavio na terenu rezultate realizovanih projekata rekultivacije degradiranih površina i izgradnje novih postrojenja u službi zaštite vode, vazduha i zemljišta.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X