DruštvoTema dana

Donacija Odeljenju urologije borske bolnice

BOR, (IST Media) – Odeljenju urologije Opšte bolnice Bor danas je kompanija Rakita uručila vrednu donaciju, T.O.T mrežice koje će se koristiti tokom operacija na tom Odeljenju.

Reč je o medicinskoj opremi koja će biti od velike koristi ženama koje imaju problema sa nekontrolisanim mokrenjem. Nakon ugradnje ovih mrežica biće im omogućeno normalno obavljanje uroloških funkcija. Donacija je utolika veća što su pacijentkinje sa ovim problemom do sada bile upućivane na operaciju van Bora, tako da će sada  i ovi operativni zahvati postati rutina i na Odeljenju urologije u Boru.

Ove mrežice do sada nije refundirao Fond za zdravstveno osiguranje, što znači da je svaki pacijent koji je bio podvrgnut ovoj operaciji morao da plati taj materijal.

 

Dr Radosavljević – ovo je šansa da u Boru ponovo pokrenemo ovu vrstu operacija

Vrlo smo radosni zbog ove donacije, jer ćemo se nakon 10 godina ponovo vratiti toj operativnoj metodi. Ovom opremom biće rešeni problemi deset pacijentkinja, ali će to pomoći i nama lekarima da dobro ovladamo tehnikom koju ćemo, uz razumevanjem FRZZO, ubuduće koristiti, rekao je urolog doktor Vidoje Radosavljević.

On nije isupsutio da naznači dugogodišnju saradnju borske bolnice sa kompanijom Rakita, koja je na molbu za pomoć u više navrata izlazila u sustret.

Menadžer za ishodovanje dozvola i društvenu odgovornost u kompaniji Rakita, Aleksandar Vulović, naznačava da je ova donacija primer kojim se nastavlja tradicija i praksa u ovom kraju u kojem su rudarske kompanije ulagale u opštu dobit za lokalno stanovništvo.

Bilo mi je posebno drago saznanje da je upravo ova zgrada bolnice sagrađena 1933. godine od profita Francuskog društva borskih rudnika, upravo kao doprinos lokalnoj zajednici. Ovo je samo pokazatelj da se otvaranjem novog projekta rudnika otvaraju i nove mogućnosti u rudarskom kraju, rekao je Vulović.

 

Vrednost ove donacije je 4.000 dolara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X