Do kraja maja projekat DVE NOVE TOPLANE na ekološke energente

176 0

BOR, (IST Media) Grad Bor dobio je studiju opravdanosti izgradnje dve toplane sa ekološkim energenatima (gas ili biomasa), a do kraja maja treba da bude završen i projekat za njihovu izgradanju, potvrdio je za IST Media gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je rekao da su za sada poznate dve lokacije na kojima će biti izgrađena ekološka postrojenja bez negativnog uticaja na životnu sredinu. Jedna će biti u ulici Jovana Dučića a druga u Novom gradskom centru.

Izgradnjom „Turskog toka“ stvoriće se uslovi da svi mogu da pređu na gas i imaće energetsku nezvisnost, kazao je Milikić.

On je napomenuo da će država finansirati izgradnju nove toplane, ali i proširanje i modernizaciju borske bolnice. Njime se predviđa potpuno uređenje unutrašnjosti bolnice i da će to biti ‘pametna bolnica’ u kojoj će se povećati sistem nadzora.

Kod bolnice se predviđa i izgradnja velike parking garaža za korisnike.

Da li će se iz državne kase (preko Kancelarije za javna ulaganja) u ekonomskoj krizi koja se očekuje zbog pandemije izdvojiti novac za ove dve investicije, ili je reč samo o predizbornom obećanju, pokazaće vreme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X