Društvo

Do kraja maja projekat DVE NOVE TOPLANE na ekološke energente

BOR, (IST Media) Grad Bor dobio je studiju opravdanosti izgradnje dve toplane sa ekološkim energenatima (gas ili biomasa), a do kraja maja treba da bude završen i projekat za njihovu izgradanju, potvrdio je za IST Media gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je rekao da su za sada poznate dve lokacije na kojima će biti izgrađena ekološka postrojenja bez negativnog uticaja na životnu sredinu. Jedna će biti u ulici Jovana Dučića a druga u Novom gradskom centru.

Izgradnjom “Turskog toka” stvoriće se uslovi da svi mogu da pređu na gas i imaće energetsku nezvisnost, kazao je Milikić.

On je napomenuo da će država finansirati izgradnju nove toplane, ali i proširanje i modernizaciju borske bolnice. Njime se predviđa potpuno uređenje unutrašnjosti bolnice i da će to biti ‘pametna bolnica’ u kojoj će se povećati sistem nadzora.

Kod bolnice se predviđa i izgradnja velike parking garaža za korisnike.

Da li će se iz državne kase (preko Kancelarije za javna ulaganja) u ekonomskoj krizi koja se očekuje zbog pandemije izdvojiti novac za ove dve investicije, ili je reč samo o predizbornom obećanju, pokazaće vreme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[AUDIO] Da li je navodna ideja o nuklearnom pogonu u Boru poslužila za nastavak “rata” SPS-a i SNS-a? Kinezi tvrde da im nuklearka ne pada na pamet

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci poručuju: Nisi faca ako prekoračuješ brzinu!

Ist Media

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X