Društvo

Deo borskih prosvetnih radnika odazvao se protestu „Stop nasilju u školama“

protest prosveta Bor

 

“Svi smo mi na podu”, “Vratite nam dostojanstvo”, “Stop nasilju mi nismo meta”, samo su neke od poruka koje su istaknute na današnjem protestu prosvetnih radnika borskih osnovnih i srednjih škola.

Protest je u 12 sati održan na platou Doma kulture, a od oko 800 prosvetnih radnika u borskim osnovnim i srednjim školama, pozivu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) na protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“  odazvalo oko dve stotine.

protest prosveta bor

Zbog sve izraženijeg nasilja u školama, kako vršnjačkog tako i prema prosvetnim radnicima, zaposleni u obrazovanju traže da im se dodeli status službenog lica, čime bi se povećala i odgovornost nastavnika za prestupe.

Nastava je u potpunosti danas obustavljena u svim srednjim školama, u većini je obustavljena u osnovnim školama “3. ktobar” i “Dušan Radović” a delimično u ostalim školama.

 

protest prosveta bor

Protest zaposlenih u obrazovanju „Stop nasilju u školama“ održan je danas u 47 gradova širom Srbije, a povod je bio incident zabeležen u školi u Trsteniku, kada su učenici izmakli stolicu nastavnici, sve to snimili mobilnim telefonom i objavili putem društvenih mreža.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X