Debata uživo: Pandemija i ekonomija – Realnost iza brojeva

79 0
debata ekonomija

U četvrtak, 14. maja od 18 sati Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) organizuje onlajn Napokon Korisnu Debatu „Pandemija i ekonomija: Realnost iza brojeva“. Na debati će se diskutovati o tome šta možemo očekivati od srpske ekonomije nakon pandemije korona virusa.

O ovoj temi govoriće prof. dr Raša Karapandža, šef Katedre za finansije na EBS Univerzitetu u Vizbadenu
Biljana Stepanović, urednica Nove ekonomije i Tanja Jakobi, analitičarka Centra za istraživanje javnih politika a debatom moderira Antonela Riha.

Da biste pratili debatu i bili u mogućnosti da postavljate pitanja učesnicima, potrebno je da se registrujete na linku OVDE.

Debatu će se direktno prenositi i na Facebook stranici Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

O čemu će biti reči, poslužiće podaci MMF-a da će svetska ekonomija ove godine doživeti pad od 3%, brojne zemlje suočavaju sa najvećim ekonomskim problemima u poslednjih nekoliko decenija (MMF) a vlast u Srbiji uverava da će Srbija upravo ove godine imati najbolju ekonomiju u Evropi, a za iduću godinu očekuje rast i do 9%.

Šta suštinski znače ove brojke? Šta zaista možemo da očekujemo od srpske ekonomije nakon vanrednog stanja? Da li nas očekuje nova privatizacija – ovoga puta privatizacija prirodnih/javnih resursa? Kakve efekte imaju preduzete mere? Šta mogu da očekuju zaposleni u javnom, a šta oni u privatnom sektoru? Kako pandemija utiče na globalnu ekonomiju? Da li korona virus najavljuje kraj kapitalizma?

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X